Evenimentul ZileiSocialMeserii evitate de tineri, plătite chiar și cu 5.000 de euro lunar

Meserii evitate de tineri, plătite chiar și cu 5.000 de euro lunar

Meserii evitate de tineri, plătite chiar și cu 5.000 de euro lunar
În ziua de azi, tinerii aspiră la salarii generoase și preferă munca de birou, evitând să se orienteze către meserii tradiționale, având convingerea că acestea sunt slab remunerate.

Meserii tradiționale, precum cea de croitor sau lăcătuș, păreau să-i intimideze pe majoritatea tinerilor de astăzi, aceștia orientându-se către domenii mai moderne, cum ar fi munca online.

Cu toate acestea, impactul crizei economice i-a determinat pe unii să constate că aceste meserii tradiționale, odată apreciate de mulți, oferă venituri peste media obișnuită și în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Meserii vechi, cu câștiguri substanțiale

În prezent, tot mai mulți tineri conștientizează potențialul financiar al meseriei de croitor și încep să reconsidere această carieră.

În perioada de ucenicie, salariul se situează în jurul sumei de 1.200 de euro pe lună. Cu trecerea timpului și acumularea de experiență, această sumă poate crește, iar atunci când te specializezi, câștigurile devin atrăgătoare.

Cei ce aleg specializarea în confecționarea hainelor beneficiază de un salariu de bază de 1.500 de euro. Odată ce devii recunoscut și dobândești abilități deosebite, salariul poate ajunge la 5.000 de euro lunar.

Meseria de croitoreasă, plătită și cu 5.000 de euro lunar
Croitoreasă: Sursa foto: Arne9001 | Dreamstime.com

Și în bucătărie poți face o mulțime de bani

Dintre domeniile care sunt subevaluate, se numără și bucătăria. De exemplu, mulți tineri își exprimă dorința de a deveni bucătari, influențați de imaginea chefilor prezentată la televizor.

Ulterior, își dau seama că este o muncă solicitantă și impune mult sacrificiu. Cu toate acestea, când vine vorba de salariu, media se situează în jurul sumei de 1.850 de euro lunar.

O ocupație care implică anumite sacrificii, deoarece presupune trezirea devreme, dar care oferă posibilitatea de a avea un salariu decent și de a deveni rapid independent, este cea de brutar.

Această meserie începe cu câștiguri de 1.200 de euro pe lună. Însă, poți ajunge la un nivel de 2.000 de euro odată ce dobândești experiența adecvată.

Meserii ce pot aduce câștiguri și de 4.000 de euro

De asemenea, meserii precum cea de lăcătuș încep cu un salariu inițial de 1.200 de euro pe lună, dar poate atinge suma de 4.000 de euro lunar.

Similar, și un șofer de camion pornește de la aceeași remunerație, dar poate ajunge la un nivel de 3.000 de euro pe lună după dobândirea experienței adecvate, potrivit proiezionidiborsa.it.


Accesează: