Românii duc sarmalele la Praga

Românii duc sarmalele la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga va participa la Festivalul delicateselor internaţionale organizat de Primăria Praga 2. Printre delicatesele românești vor fi prezente ... sarmalele și cozonacul.

Festivalul delicateselor internaţionale se desfășoară pe data de 10 septembrie 2016, în intervalul orar 10:00 - 18:00, în curtea interioară a Primăriei Noi, Karlovo nám. 1/23, 120 00 Praha 2. Evenimentul își propune prezentarea culturii și a delicateselor din bucătăria a 28 de țări reprezentate în Republica Cehă, pe întreg parcursul zilei publicul putându-se delecta cu un program complex compus din momente muzicale, teatru, dans şi diverse activităţi interactive.

La standul României se vor găsi produse alese ale gastronomiei tradiționale, inclusiv din patiseria şi cofetăria consacrate: sarmale în foi de varză şi viţă cu mămăliguţă şi smântână, plăcinte cu brânză şi mărăr, cu spanac şi cu carne, cornuleţe bănăţene umplute cu nucă, mac, brânză, dulceaţă de caise, plăcintă de dovleac, cozonac cu rahat şi cu nucă, covrigei cu brânză, precum și o varietate de vinuri româneștim informează ICR.

La sediul Primăriei Noi din Praga se continuă tradiţia festivalului de succes ce aduce locuitorilor capitalei cehe, dar şi vizitatorilor/turişti internaţionali, o mare varietate de vinuri și delicatese, în format de prezentare, cu reţete la vedere şi demonstraţii de gătit, dar şi în ambalaje de luat acasă. Primele ediţii au avut loc în primăvara și toamna anului 2015 şi s-au bucurat de prezenţa a peste 5000 de vizitatori. Intrarea este liberă în perimetrul de desfăşurare a evenimentului.

Ne puteți urmări și pe Google News