Meteorologii de la ANM au emis, miercuri dimineaţa, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în 12 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, ceaţa va persista în mai multe localităţi şi zone din judeţele Suceava, Gorj, Vâlcea, Constanţa, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu.

De asemenea, până la ora 8:00, se vor semnala fenomene similare şi zona joasă a judeţului Cluj.

În zonele avertizate ceaţa va reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

CITEȘTE ȘI METEO. Prognoză surprinzătoare. Trei zile cu schimbări ciudate. Atenție, români!

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Prognoza meteo pentru miercuri, 28 octombrie

ANM a emis prognoza meteo pentru miercuri, 28 octombrie. Va fi greu să știm cum ne îmbrăcăm în fiecare zi, vremea având fluctuații majore de temperatură.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în România vremea se va menține caldă, pentru sfârşitul lunii octombrie. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări, în cea mai mare parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2-4 grade Celsius, în depresiuni, şi 13-14 grade Celsius, pe litoral.

Prognoza meteo în București

Și în Capitală, vremea se va menține caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

Dimineața, dar mai ales noaptea, vor fi condiţii pentru formarea ceții, iar vântul va sufla slab până la moderat.