Evenimentul Zilei > EVZ Special > Românii, cu CNP-ul la control. Vom fi verificați la sânge de autorități
Românii, cu CNP-ul la control. Vom fi verificați la sânge de autorități

Românii, cu CNP-ul la control. Vom fi verificați la sânge de autorități

Florin Cîțu a oferit detalii despre modul în care autoritățile vor ține sub control campania de vaccinare a oamenilor și despre cum se va desfășura vara.

Diferența dintre persoanele vaccinate de cele nevaccinate se poate face pe baza CNP-ului, a spus premierul Florin Cîțu.  Acesta a mai adăugat că este posibil să fie dezvoltate aplicații prin care se poate verifica dacă cineva este vaccinat.  Afirmațiile au fost făcute în contextul în care autoritățile pregătesc o serie de măsuri de relaxare după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut simțitor.

„Deocamdată, este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluțiile la INSP. S-ar putea să existe aplicații… Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte ușor!”, a spus premierul Florin Cîțu.

„Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a precizat premierul, după întâlnirea cu reprezentanții industriei HORECA.

Fără mască pe plajă de la 1 iunie, cu distanţare între şezlonguri

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, la Constanţa, că de la 1 iunie se va sta fără mască pe plajă, cu condiţia distanţării între şezlonguri.

„Cred că de la 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. Deci, aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Cu această condiţie minimă, putem să anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Acesta a anunţat două etape de relaxare a măsurilor, prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august.

„Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a mai afirmat premierul.

Joi dimineaţa, prim-ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HORECA, la sediul Prefecturii Constanţa.

Bani pentru românii care se vaccinează? Premierul României are altă propunere pentru oameni

Florin Cîţu dă marea veste pentru HoReCa: Fără mască pe plajă de la 1 iunie