Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii care și-au răpit fetița din Franța vor fi extrădați
Românii care și-au răpit fetița din Franța vor fi extrădați

Românii care și-au răpit fetița din Franța vor fi extrădați

Doi români care și-au răpit fetița din Franța au ajuns în fața procurorilor și vor fi extrădați. Ei au fost prinși după ce fuseseră dați în urmărire internațională. Copila se afla în grija autorităților, deoarece acestea au constatat că nu era în siguranță alături de părinți.

O femeie de 38 de ani și un bărbat de 39, părinții unei micuțe de un an și jumătate, care se afla într-un centru de ocrotire a minorilor din orașul Logelbach-Wintzenheim, în Franța, au reușit să o răpească pe aceasta, deși nu aveau nici măcar dreptul să o scoată din instituție.

Fetița fusese plasată acolo de către judecătorul pentru copii din Mulhouse, întrucât s-a constatat că nu era în siguranță în familie.

La începutul lunii, femeia a fost să își viziteze copila, pe care a luat-o din centru, deși nu avea dreptul. Ulterior, ajutată de tatăl copilei, au adus-o la Timișoara.

Pe numele celor doi, autoritățile franceze au institutit o alertă internațională. Săptămâna aceasta părinții care și-au răpit fetița au fost descoperiți la Timișoara. Micuța a fost predată reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului, în timp ce părinții ei au început să fie anchetați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara și urmează să fie predați autorităților franceze.