Evenimentul Zilei > Social > Românii, avertizați. La ce trebuie să fim atenți în casă. Pericol major pentru sănătatea noastră
Românii, avertizați. La ce trebuie să fim atenți în casă. Pericol major pentru sănătatea noastră

Românii, avertizați. La ce trebuie să fim atenți în casă. Pericol major pentru sănătatea noastră

Vremea caniculară anunțată pentru aceste săptămâni, afectează toate persoanele, în special copiii, vârstnicii și persoanele cu probleme cardiace.

Doctorul Cristian Udroiu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgență București, a explicat ce probleme pot apărea, în această perioadă, pentru pacienții cardiaci și nu numai.

„În primul rând căldura dă o stare de disconfort generală, care agită pacientul. Cresc valorile tensionale în ciuda unui tratament corect urmat până atunci, așadar crește incidența accidentului vascular coronarian sau cerebral. Dacă se adaugă și o umiditate excesivă atunci pierderea de căldură a organismului prin transpirație este împiedicată, ceea ce poate duce, de asemenea, la precipitarea evenimentelor vasculare”, a spus Udroiu.

De asemenea consumul de lichide este indicat în această perioadă de căldură excesivă.
„Există multe persoane cărora nu le place să bea apă. Și asta nu e bine. În condiții de caniculă, lipsa unui consum de apă duce la deshidratare, la pierderea de apă și electroliți, la hipotensiune severă cu „leșin”. Pur și simplu oamenii se simt amețiți și ajung să cadă pe stradă, fără să-și explice. În fond, explicația este foarte simplă și tratamentul și mai simplu: apa, care trebuie consumată în cantitate de minimum 2 litri pe zi, vara chiar și 3 litri, dacă pacientul nu are contraindicații medicale”, a continuat specialistul.

Semnalul de alarmă tras de medic se referă la aerul condiționat. Necesar, dar cu limite și cu animite prevederi.
„Dacă o persoană se așază fix în bătaia aerului condiționat se poate confrunta cu dureri toracice nespecifice (junghiuri) care pot totodată să-i dea o stare de agitație. Persoana respectivă poate deveni anxioasă, iar durerea să o ducă cu gândul la infarct. Ceea ce este greșit, însă. Durerea toracică în stânga, în dreptul inimii, nu este periculoasă, și trebuie diferențiată de „angina”, durerea de inimă, care apare în mijlocul pieptului”, a conchis Cristian Udroiu.

Așadar, concluzia medicului specialist este clară: hidratați-vă corespunzător, evitați trecerile bruște de la căldură la frig și nu stați în dreptul curenților aparatului de aer condiționat

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: