Premiul care va fi încasat de cel care va fi ales de public va fi de 120.000 de euro. Este pentru prima oară, când PRO Tv organizează emisiunea într-un alt format, și asta din cauza epidemiei de coronavirus, și a măsurilor de securitate sanitară impuse de autoritățile române, prin starea de urgență.

Concurenții nu vor evolua pe scena consacrată a emisiunii și arhicunoscută de toți românii, ci prin ”skype”, după care publicul va putea vota pentru favoritul său. „Din punct de vedere tehnic, va fi nebunie. Imaginați-vă că la un moment dat, când va începe votarea sau la anunțarea rezultatelor, pe ecran vor fi mai multe imagini cu cei 10 concurenți, jurații, prezentatorii. Va fi o provocare, ceva nou, original, surprinzător”, promit cei de la PRO Tv.

Cei care vor evolua vor fi Erno Varga, Theodor Marcu, Siena Vușcan, Mihai Țigaret, Sara Ardelean, Duo Maintenant, Aura Marcu, Radu Palaniță, Daria Călugăru, Gennady Tkachenko-Papizh. Tot pentru prima dată, cei care vor ocupa locurile doi și trei vor primi premii în bani, respectiv 20.000 și 10.000 de euro. Și concurentul care va fi votat de public la capitolul originalitate va primi un premiu consistent.

În decursul acestei sezon de la ”Românii au talent”, juriul a apăsat celebrul buton ”Golden Buzz”, pentru micuța Siena Vușcan din Cluj Napoca. Ea s-a prezentat în fața juriului, îmbrăcată într-un costum chinezesc din vremea președintelui Mao, și a cântat o piesă în limba chineză care a uimit, uimind pe toată lumea. Vocea perfectă a micuței Siena i-a făcut pe români să exclame ”genial”, dovadă fiind miile de mesaje care au curs pe live-ul emisiunii.

”Ce sa îmi explic. Vine o cometă, un meteorit din cosmos, te pleznește și gata, atatâ lumină, atâta sinceritate în tot ce făcea, este genială ca ființă”, a spus Florin Călinescu.

De altfel, Andra a fost cea care a apăsat celebrul buton ”Golden Buzz”, care i-a adus micuței Siena trecerea mai departe, în etapele superioare ale concursului. ”Clujeanca mea”, a exclamat Andra, în timp ce o îmbrățișa pe micuța Siena.