Tensiuniile politice par sa confirme parerea celor care acorda Bucurestiului un statut de membru de mana a doua al uniunii, comenteaza Deutsche Welle.
Romania este cea mai recenta dovada ca apartenenta la Uniunea Europeana nu este un medicament miraculos care vindeca instabiliatea politica si garanteaza o guvernare buna, comenteaza Deutsche Welle.
In articol se mai arata ca la Bucuresti conducatorii s-au afundat atat de tare in certuri incat si ministrul Monica Macovei, speranta Bruxelles-ului, a fost alungata de pe scaunul ministerial.
"Cele mai noi dovezi le prezinta nou-intrata Romania. Guvernantii de la Bucuresti s-au blocat atat de tare, incat pana si Monica Macovei, care a sperat sa ajunga comisar european, a fost alungata din fotoliul de ministru al Justitiei, ceea ce le da dreptate celor care au cerut pentru Romania si Bulgaria un statut de membru de mana a doua si o monitorizare stricta", comenteaza postul de radio german.
In esenta, criza politica de la Bucuresti este o buna justificare pentru toti cei care acorda Romaniei doar un statut de membru second-hand al Uniunii, cu restrictii si monitorizare severa.
In plus, criza guvernamentala de la Bucuresti da apa la moara celor care vor sa puna capat largirii Uniunii Europene. Bruxelles-ul are nevoie de parteneri stabili, nu de copii-problema, conchide postul german.