Evenimentul Zilei > Actualitate > Romania-Suedia, la baraj
Romania-Suedia, la baraj

Romania-Suedia, la baraj

Nationala de handbal masculin a Romaniei va intalni reprezentativa Suediei in meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008, din Norvegia.

Prima mansa se va juca in deplasare, iar cea de-a doua in Romania, intre  9-10 iunie, respectiv 16-17 iunie.

La turneul final al CE din 2008 sunt calificate deja echipele Norvegiei (tara organizatoare), Frantei (campioana continentala en-titre), Spaniei, Danemarcei, Croatiei, Germaniei si Rusiei (clasate, in ordine, pe locurile 2-6 la editia din 2006, din Elvetia).

Nationala Romaniei a participat ultima data la un turneu final de competitie internationala, in 1996, la Campionatul European, cand a ocupat locul 9, trecand in finala pentru locurile de clasament de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 28-27.

Campionatul European din 2008 va avea loc in Norvegia, intre 17 si 27 ianuarie 2008.

Gatu: Ne-am dorit altceva la tragerea la sorti

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat  astazi dupa tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2008 in care Romania va intalni Suedia, ca si-ar fi dorit alt adversar.

"Ne va fi foarte greu si trebuie sa recunosc ca ne-am dorit cu totul altceva la tragerea la sorti. Daca este ceva pozitiv in aceasta tragere sorti, atunci acest lucru e faptul ca jucam primul meci in deplasare. Faptul ca jucam cu Suedia ne obliga la maximum de potential si trebuie sa refacem intregul program al nationalei pana la baraj, chiar daca vom sacrifica Liga Nationala. Ma voi consulta cu antrenorul Lucian Rasnita pentru ca vom intalni un adversar puternic care doreste cu disperare sa revina in elita. La fel suntem si noi, doar ca trebuie sa jucam mult mai bine decat in barajul din 2006 pentru Mondiale, cand am intalnit Norvegia", a spus Gatu.
Nationala de handbal masculin a Romaniei va intalni reprezentativa Suediei in meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008, din Norvegia, urmand a juca prima mansa in deplasare, iar cea de-a doua in Romania, la 9-10 iunie si 16-17 iunie.

Programul partidelor din barajul pentru calificarea la Campionatul European de handbal masculin din Norvegia, care se vor disputa la 9-10 iunie (turul) si 16-17 iunie (returul):

Polonia – Olanda
Lituania – Ungaria
Ucraina – Slovacia
Slovenia – Macedonia
Letonia – Cehia
Belarus – Elvetia
Suedia – Romania
Portugalia – Muntenegru
Serbia – Islanda.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: