România a fost marcată și luni de ploi torențiale și inundații care au provocat mari probleme în mai multe județe ale țării. 90 de localități din 19 județe au ajuns sub ape, 171 de case fiind afectate. Cele mai afectate judeţe au fost Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava, conform datelor oferite, astăzi, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„O situaţie care a impus evacuarea unei familii a avut loc în municipiul Aiud din judeţul Alba, unde pompierii au intervenit pentru scoaterea din locuinţa inundată a doi adulţi şi a unui copil de 9 luni. Un eveniment deosebit s-a înregistrat şi în localitatea Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui, unde este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de ieri. Căutările au fost oprite pe timpul nopţii, urmând a fi reluate în această dimineaţă”, au anunțat cei de la ISU, care au mai precizat:

„Totodată, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au fost evacuate temporar 3 persoane dintr-o anexă inundată datorită precipitaţiilor însemnate cantitativ acumulate într-un interval scurt de timp, care au determinat scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie.”

În localitățile Budoi, Voievozi şi Cupăr, din județul Bihor, șase persoane au fost salvate din calea inundațiilor, iar un autoturism a fost surprins de viitură în localitatea Rădăuţi Prut, cele patru persoane din maşină rămânând blocate. Pompierii au intervenit și i-au salvat pe pasageri.

Unul dintre cele mai afectate județe este Suceava. Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, în ultimele 24, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din zonele Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Suceava.

Drumul Județean 208 a fost blocat timp de aproximativ o oră, din cauza colmatării cu aluviuni a unui podeţ CFR aflat în proximitatea căii rutiere de comunicaţie, iar în urma intervenţiei autorităţilor locale acesta a fost deblocat.