Evenimentul Zilei > Actualitate > România, meci capital contra campioanei olimpice
România, meci capital contra campioanei olimpice

România, meci capital contra campioanei olimpice

După eșecul cu Norvegia, „tricolorele” vor încerca să se răzbune, astăzi, în fața puternicei selecționate a Rusiei

România a fost aproape, luni, de a obține un rezultat pozitiv la debutul Campionatului European din Suedia, însă numeroasele greșeli le-au adus „tricolorelor” insuccesul în fața campioanei mondiale și continentale en-titre, Norvegia, scor 21-23.

În ciuda rezultatului, handbalistele noastre au făcut un meci onorabil în fața puternicelor scandinave. Astăzi urmează o altă întâlnire dificilă pentru România, în Grupa D. Elevele lui Ambros Martin vor înfrunta campioana olimpică în exercițiu, Rusia, de la ora 19.30 (în direct la TVR 2).

Victorie cu orice preț, în ultima etapă

În prima etapă a grupelor, rusoaicele au dispus de Croația, cu scorul de 32-26. După meciul cu Norvegia, selecționerul Ambros Martin a declarat că obiectivul principal al României în Grupa D este câştigarea partidei cu Croaţia. „Rusia este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, o echipă solidă. Este campioana olimpică de la Rio și cred că este într-o formă bună acum. Au jucătoare mai scunde, însă sunt foarte rapide şi de obicei îşi îmbunătăţesc jocul pe parcursul turneului. Iar victoria cu Croația este obiectivul nostru principal. Trebuie să fim pregătiți ca primele partide, dacă nu se vor încheia așa cum ne dorim, să nu ne distrugă moralul înaintea celei cu Croația”, a opinat spaniolul.

La această ediție a CE, doar primele trei echipe se califică în grupa II principală, unde vor evolua pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din Grupa C (Ungaria, Muntenegru, Danemarca şi Cehia).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: