O decizie oficială va fi comunicată joi, în cadrul reuniunii liderilor Alianţei Nord-Atlantice, care va avea loc la Bruxelles, reuniune la care va participa și președintele american Donald Trump, potrivit Agerpres.ro.

Trump a cerut în mod repetat sporirea angajamentului NATO în lupta împotriva terorismului. Gestul este mai degrabă de natură politică, devreme ce toate cele 28 de state membre ale Alianței fac deja parte în mod individual din coliția împotriva SI. Totodată, NATO contrinuie deja la lupta împotriva terorismului prin schimbul de informaţii şi instruirea forţelor locale din Irak şi Afganistan.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO trebuie să facă mai mult în lupta împotriva terorismului după atacul de la Manchester, recunoscând totodată că nu este sigur dacă Alianţa Nord-Atlantică se va alătura coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, aşa cum doreşte Washingtonul.

Stoltenberg a mai subliniat că atentatul comis la Manchester „va fi un subiect abordat de către toţi liderii într-un fel sau altul” în cadrul reuniunii de joi de la noul sediu al NATO de la Bruxelles.