Față de mustrările stîrnite de comentariul meu (cea scrisă mai sus nu e singura de acest fel), țin să precizez:

Sunt convins că Elena Udrea e mai bună decît Victor Ponta. Ca o candidată a PSD, desigur, și nu ca o candidată anti-PSD. De altfel, Elena Udrea e mult mai apropiată de Victor Ponta decît de Traian Băsescu prin numeroase aspecte: De la absența oricărui Proiect, cu excepția, desigur, a celui care vizează cultivarea propriei persoane, pînă la fițele de starletă.

Din acest punct de vedere, cred că Elena Udrea îl poate bate pe Victor Ponta. Cu o singură condiție: Să nu candideze din partea PMP.

Deoarece:

1. PMP e partidul lui Traian Băsescu. Indiferent de reacția lui Traian Băsescu la îndrăzneala nemărginită a Elenei Udrea, Elena Udrea va trece drept urmașa desemnată a lui Traian Băsescu. Mai ales că, din cîte se vede deja, ea și-a asumat condiția de candidată a lui Traian Băsescu. N-ar fi fost o problemă dacă în locul Elenei Udrea ar fi fost chiar Elena Băsescu. Pentru opinia publică ar fi fost rătăcirea unui tată. În cazul Elenei Udrea, pentru opinia publică, în nici un caz nu e rătăcirea unui tată.

E lesne de imaginat că golănașul Victor Ponta, sprijinit puternic de tunurile care trag cu rahat în adversarii săi – Antena 3 și România Tv – nu va avea nici o problemă să grohăie la infinit pe tema relației dintre bărbatul Traian Băsescu și femeia Elena Udrea. Altfel ar fi stat lucrurile dacă Elena Udrea declara că a pus totul la cale fără a ține cont de Traian Băsescu, ba chiar că-și asumă riscul de a acționa împotriva opiniei lui Traian Băsescu;

2. PMP a fost făurit de Traian Băsescu ca un partid care să-și asume ducerea mai departe a Proiectelor care-i definesc cei 10 ani de mandat: Întărirea statului de drept, independența Justiției, lupta împotriva corupției, opțiunea euroatlantică a României. Aceste Proiecte trebuie susținute în campanie de candidatul PMP. Și nu oricum, ci convingător. O vedeți pe Elena Udrea convingătoare vorbind despre statul de drept, despre lupta împotriva corupției? Firește că nu. Și din simplul motiv că Elena Udrea nu-i Monica Macovei!