Cu ieşirea maşinii pînă în Găgeşti- Centru, la şoseaua Tîrgu Secuiesc- Focşani, s-a rezolvat.
Ca s-o scot din ogradă, am dat la lopată. De la poartă pînă la şosea, a acţionat plugul primăriei. De ajuns pînă la Focşani, se poate, dacă o iau prin Odobeşti. Problema e că E 85, cea mai circulată şosea din ţară, e închisă. Şi nu pe o porţiune sau pe mai multe, ci pe toată întinderea Focşani- Bucureşti.
Cetăţean plătitor de taxe şi impozite, din care au fost plătite gras firmele de dezăpezire, vreau să aflu de la Autorităţi cînd deschid E 85.
Autorităţile sunt în faţa mea, la televizor, reprezentate de premier, de vicepremieri şi de miniştri. Mă aşez cît mai bine în faţa televizorului, să numi scape nici măcar o virgulă din ce spun Autorităţile.
Primul ia cuvîntul vicepremierul Liviu Dragnea, şeful Comandamentului de iarnă. Vibrez de nerăbdare. Acesta n-are cum să nu ştie cînd se va deschide circulaţia pe E 85.
Liviu Dragnea ne istoriseşte cum a văzut el iadul cu ochii azi-noapte. Mai să-mi dea lacrimile de emoţie. Mare povestitor Liviu Dragnea! Dacă Ion Creangă ar fi pe Lumea Asta, în faţa televizorului şi nu pe Lumea Ailaltă, în faţa Arhanghelului Gavril, mai mult ca sigur l-ar recomanda pe Liviu Dragnea lui Maiorescu, să citească şi el la Junimea. Ia cuvîntul Ion Sandu, de la Meteo. Distinsul ne prezintă timpul probabil. Repetă şefilor săi din Guvern ceea ce subordonaţii săi ne spun pe toate televiziunile de azi dimineaţă fără contenire.
Din ce spune el înţeleg doar atît: Că E 85 se va deschide la finele Veacului, cînd vor suna Trîmbiţele Judecăţii de Apoi.
Vine la rînd Rovana Plumb: "Liviu Dragnea: Doamna ministru Rovana Plumb. Rovana Plumb: Mulţumesc, domnule vicepremier. Ministerul şi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au asigurat în timp util transmiterea tuturor datelor şi avertizărilor şi prognozelor emise de ANM."
Din cîte se vede, Rovana Plumb ne informează că, graţie muncii sale eroice, Buletinul Meteorologic se transmite la timp.
Tot de la Rovana Plumb mai aflu că: "În ceea ce priveşte Dunărea, ea, în momentul de faţă, are 4.400 de metri cubi pe secundă faţă de normala lunii de 4.950 de metri cubi pe secundă şi estimăm că, până la sfârşitul lunii ianuarie, o să ajungem undeva între 5000-5100 de metri cubi pe secundă.
În ceea ce priveşte producerea dezgheţurilor şi posibilitatea unei eventuale inundaţii, noi controlăm." Extraordinar! Cu Dunărea stăm bine. Stăm bine şi cu dezgheţurile de la primăvară. Numai că pe mine mă interesează cînd se deschide E 85.
I se dă cuvîntul Ministrului Transportului. Da, de la Ramona Mănescu e imposibil să nu aflu cînd vor da drumul la E85. Distinsa ne asigură că "personalul şi din staţii şi din tren informează permanent despre eventualele modificări."
Mare succes al Guvernului Ponta! Cînd călătorii întreabă cît mai stau îngheţaţi în trenul oprit în mijlocul cîmpului, controlorii nu-i iau la bătaie, le răspund că nu ştiu. Deşi de la Raed Arafat nu mă aştept să se refere la E 85, avînd în vedere că pe şoseaua cu pricina nu sunt gravide, devin atent la ce spune. Şi nu-mi pare rău. Aflu că "un pacient de 27 de ani a avut cefalee, dar a anulat intervenţia şi s-a rezolvat doar prin consultaţie telefonică" Al dracului pacient!
Eu am cefalee în fiecare săptămînă şi nu-l anunţ pe Raed Arafat, care l-a rîndu-i, să-l anunţe pe premier! Vin, rînd pe rînd, alţi şi alţi ştabi şi ştăbuleţi.
Toţi vorbesc despre cîte-n lună şi-n stele. Nici unul nu spune ceea ce aştept eu şi mii de cetăţeni plătitori de impozite: Cînd se va deschide E 85. Ora 16. Au trecut două ore de trăncăneală la nivel înalt.
În final, ca orice Supervedetă, ia microfonul Însuşi Victor Viorel Ponta. Da, de la el sunt sigur că voi afla cînd se va deschide E 85. Ce dracu! E doar Şeful tuturor aceşti şefi şi şefuleţi care vorbesc fără să spună ce ne interesează pe noi, ci doar ce-i interesează pe ei să spună, de la ora 14.
Victor Ponta ne spune că va fi în continuare vreme rea. Să stăm în case pînă la finele mandatului său de premier. Şi cu asta basta! De ce n-au spus cînd vor deschide E 85 şi alte artere vitale pentru economia României?
Pentru că avem premier, vicepremieri, miniştri, ca să închidă drumurile, şoselele, autostrăzile, şi nu ca să le deschidă.
Nu de alta, dar ca să închizi drumurile, şoselele şi autostrăzile e simplu: Dai din gură la televizor. Ca să le deschizi, e mai complicat. Trebuie să munceşti. Şi cînd să mai munceşti, dacă stai toată ziua la televizor?!
CITIȚI ȘI:

 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Antenele – ghioaga mediatică a lui Victor Ponta
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Strategia prin care PSD-ul lui Ponta vrea s-ajungă din nou, ca pe vremea lui Năstase, Partidul -Stat
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bombardamentul propagandistic premergător asaltului USL asupra Justiţiei
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O schimbare spectaculoasă în politica lui Traian Băsescu față de Victor Ponta?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu – soldatul credincios al PSD
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
 • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta învins de Coaliția Traian Băsescu

Te-ar putea interesa și: