Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un golănaș fără cei șapte ani de acasă: Victor Ponta

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 247 Comentarii | 14926 Vizualizari

Acum, c-a venit şi trecut Paştele, şi românilor, exasperaţi de împăcare presupusă de Înviere, le ardea buza după o gîlceavă la nivel înalt, ultimele zile s-au remarcat prin controversa dacă Victor Ponta i-a zis PSD-istei tipice Doina Pană (plinuţă şi coafată ca-n Moscova Perestroikăi) fă sau mă!.

Deşi, plecînd de la axioma Victor Ponta minte pe pilot automat, eu sînt convins că i-a zis fă, ciorăvăiala mi se pare ca dorită de echipa de Comerţ politic de la Victoria, atît de tare dorită că suspectez o diversiune ticluită prin bunăvoinţa Pro Tv.

Susţin asta, deoarece tărăboiul iscat de apelativul fă a împins în umbră în chip fericit pentru Victor Ponta imaginea de neînchipuit în lumea civilizată a gogeamite vlăjganului plutind pe ulița acoperită de o pojghiță de apă într-o barcă de cauciuc împinsă şi trasă de salariaţi ISU, plătiți de la Buget pentru altceva decît s-o facă pe edecarii Ștabului venit de la București într- o plimbare de paște pe la inundații. Și pentru ca imaginea să fie complet fantasmagorică, întrecînd, în materie de realism magic, pînă și proza regretatului Marquez, pe lîngă ligheanul de cauciuc, alergau, prin apă, firește, reporterii tv, disperați că vor scăpa Înaltul surîs al celui care le dă păpică patronilor lor.

Există în destinul oamenilor politici imagini simbol, care-i definesc şi-i urmăresc în posteritate.

Pentru Victor Ponta, dacă va ajunge să aibă şi un Destin, imaginea simbol, imaginea definitorie e cea de vlăjgan stînd în fund într-o bărcuţă ca un lighean, împinsă şi trasă de şase subordonaţi.

Unii au văzut în secvenţa asta, care ar trebui să i se pună lui Victor Ponta de acum încolo ori de cîte ori se va umfla în pene, fără a reuşi să scoată nici măcar un Cucurigu, un soi de boier fanaariot cărat pe umeri de slugile lovite de el cu ciubucul.

Eu însă nu-l pot identifica pe Victor Ponta nici măcar cu un boier fanariot, deoarece o astfel de operaţiune ar intra în contradicţie cu hohotul de rîs care mă apucă ori de cîte ori văd această secvenţă de un ridicol absolut, greu de născocit pînă şi de un geniu al comediei:

Doi ditamai zdrahonii - Victor Ponta şi Liviu Dragnea, bine hrăniţi, bine corupți, puşi la ţoale ciocoieşti, ţinîndo pe Doina Pană în spate (dacă tot era o plimbare la Inundaţii, atunci doamna trebuia lăsată în faţă), trecînd în revistă din ligheanul plutitor, precum împărații trupele din caleasca de protocol, stîlpii de pe marginea uliței.

Specialiştii în Comunicare au încercat să ne convingă că marţi, 22 aprilie 2014, Victor Ponta a fost victima echipe sale de PR. Aiurea!

Marţi, 22 aprilie 2014, Victor Ponta a fost victima celor 7 ani de acasă, mai precis a absenţei celor 7 ani de acasă, echivalenți minimei educaţii, cea care te opreşte, indiferent de ce-ţi spun alţii, să te trînteşti pe scaunul gravidelor în tramvai, să îmbrînceşti pe cei dinaintea ta pentru ca să intri în faţă, și să ții mîna prea adînc în buzunarul pantalonului.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI