Evenimentul Zilei > Actualitate > România, lovită de virusul ucigaș. O femeie din Râmnicu Vâlcea, suspectă de coronavirus
România, lovită de virusul ucigaș. O femeie din Râmnicu Vâlcea, suspectă de coronavirus

România, lovită de virusul ucigaș. O femeie din Râmnicu Vâlcea, suspectă de coronavirus

Autoritățile sunt în alertă, după cofirmarea primului caz de coronavirus în România.

O femeie de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea, care a fost în același avion cu italianul la care a fost confirmată prezența virusului, se află izolată la Sectia Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, ea fiind suspectă de coronavirus.

”Femeia este izolată, însă deocamdată clinic nu a fost confirmat coronavirusul. Poate fi o gripă normală. Se asteaptă rezultatul analizelor. Suntem pregatiti pentru a face față unor asemenea situații, însă deocamdata nu este decat o suspiciune neconfirmată” – a declarat, pentru România Tv, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, dr. Dan Ponoran.

Reamintim că bărbatul din Gorj, depistat pozitiv cu virusul COVID-19, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Potrivit unei informări oficiale, transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

„Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD de la ISU Dolj, dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, precizează sursa citată.

Bărbatul va rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul „Matei Balş.
Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea lui este bună, neavând simptome specifice.