Naționala de fotbal a României s-a reunit, ieri, la Mogoșoaia, pentru a pregăti „dubla” cu Suedia și Spania, din preliminariile Campionatului European din 2020. Sunt ultimele două partide ale Grupei F de calificare și „tricolorii” încearcă o minune: să ajungă la turneul final care va programa patru partide și la București.
Meciul cu nordicii se va disputa, vineri, 15 noiembrie, la București (ora 21.45), pe „Arena Națională”, confruntarea cu Spania are loc la Madrid, luni, 18 noiembrie, de la aceeași oră. Clasamentul arată astfel: 1. Spania 20p, 2. Suedia 15p, 3. România 14p, 4. Norvegia 11p, 5. Malta 3p, 6. Insulele Feroe 3p.

Pentru spanioli, meciurile nu mai au miză

Ibericii sunt calificați deja la Euro, norvegienii au șanse minime, așa că bătălia pentru locul al 2-lea se va da între România și Suedia. Pentru oamenii lui Cosmin Contra nu există decât varianta victoriei în meciul de vineri și speranța unui rezultat de egalitate la Madrid. În ultime rundă, Suedia va evolua, acasă, cu Insulele Feroe, așa că teoretic are asigurate trei puncte. În joc va fi și postul selecționerului. Ratarea calificării este echivalentă cu rezilierea contractului lui Contra, oficialii FRF urmând să găsească o altă variantă pentru campania de calificare la Mondialul din 2022.
Ieri, la Mogoșoaia au început să ajungă „tricolorii”, care după-amiază au efectuat primul antrenament înaintea „dublei” de foc. La lot au revenit Denis Alibec și Constantin Budescu, jucătorii Astrei Giurgiu, dar Contra l-a pierdut pe Florin Andone, accidentat în weekend, în tricoul lui Galatasaray.

Mizează pe forța grupului

„Suntem motivați să dăm totul pentru calificare. Sunt sigur că forța grupului ne va duce la turneul final. Vrem să jucăm la EURO în fața propriilor suporteri!”, a declarat Alexandru Mitriță. „Vom face tot posibilul pentru a ne califica. Le promitem fanilor că vom evolua cu ambiție pentru a ne atinge obiectivul!”, a completat și Alin Toșca.