Evenimentul Zilei > Sport > România joacă în hora tenisului care contează
România joacă în hora tenisului care contează

România joacă în hora tenisului care contează

România joacă în hora tenisului care contează Naționala feminină s-a calificat în Grupa Mondială II, după ce a trecut de reprezentativa Serbiei, în Fed Cup, cu scorul de 4-1.

Sorana Cîrstea, Simona Halep, Monica Niculescu și Irina Begu au reușit să obțină un rezultat istoric contra Serbiei, trimițând selecționata României de tenis în primele 16 echipe ale lumii.

În Grupa Mondială II, alături de echipa noastră vor fi Argentina, Slovacia, SUA, Spania, Olanda, Suedia și Elveția, iar sportivele tricolore își vor afla adversarele din primul tur al următoarei ediții din Fed Cup, pe 4 iunie, în urma tragerii la sorți de la Paris.

„Am adus puțină bucurie de Paște”

Sorana a declarat, după partida cu Serbia, că revenirea româncelor la acest nivel competițional este un reper important. „Înseamnă foarte mult că revenim în Grupa Mondială după atâția ani. Suntem bucuroase că am adus puțină bucurie de Paște. Oamenii trebuie să înțeleagă că a fost prima oară când am jucat acasă și mai trebuia să aduc și punctul decisiv. În setul trei am fost mult mai liniștită. Toată lumea spune că te ajută foarte mult Fed Cup”, a afirmat Cîrstea, vorbind despre meciul cu Bojana Jovanovski.

Halep rămâne pe 5 în WTA

Simona Halep rămâne, în continuare, pe poziția a cincea în clasamentului WTA, cu 4.695 de puncte, conform site- ului wtatennis.com. Jucătoarea noastră a resimțit oboseala, deoarece a jucat două partide în aceeași zi. „Sunt un pic supărată pe mine, dar nu dezamăgită. Am simțit oboseala în meciul al doilea, dar publicul a fost deosebit și totul a fost minunat. Pentru mine, Paștele a fost pe terenul de tenis, nu s-a putut să merg la biserică, dar am în suflet credința”, a spus Halep.

Potrivit informației aceluiași site, Sorana Cîrstea ocupă locul 27 (cu 1.780 de puncte), Alexandra Cadanțu pe 76 (826), Monica Niculescu pe 81 (785), Irina–Camelia Begu pe 120 (538), iar Alexandra Dulgheru coboară pe 134 (491).

Năstase, doborât de emoții

Ilie Năstase, legendarul tenismen al României, a afirmat că a avut emoții foarte mari la partida pe care selecționata noastră a disputat-o contra Serbiei, în Fed Cup. „Poate e mai frumos cu emoții. Dar nu o să mă mai uit la meciuri de fete niciodată în viața mea, că nu mai rezist. Mi-am făcut nervi și de Paște în plus. Trebuia să fiu pe la restaurant acum. Bine că a scos-o la capăt. Sorana a câștigat cu niște mingi senzaționale, dar și cu greșeli foarte multe. Așa e ea. Dacă nu era așa, poate că era numărul unu sau doi mondial”, a spus Ilie Năstase, după victoria obținută de Sorana Cîrstea în fața jucătoarei Bojana Jovanovski.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: