România, FĂRĂ BUGET PE 2015

România, FĂRĂ BUGET PE 2015

Deși bugetul pentru 2015 a trebui definitivat în acest an, lucrurile nu vor sta astfel. Proiectul de buget va fi disponibil abia la jumătatea primei luni a anului viitor, când va avea loc următoarea vizită a FMI, a anunțat ieri Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

Primele discuţii cu FMI asupra bugetului vor demara la începutul lunii viitoare cu experţii tehnici ai instituţiei a mai spus Petrescu, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități.

Potrivit ministrului, misiunea de evaluare a acordului cu FMI şi Comisia Europeană va sosi la Bucureşti în jurul datei de 13 ianuarie 2015. Atunci va fi definitivat proiect de buget, iar ulterior va fi semnată  scrisoarea de intenţie.

"Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra împreună cu Fondul Monetar, la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil, în ianuarie 2015 şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare", a spus Petrescu.

Ne puteți urmări și pe Google News