„Trebuie să ridicăm capul”

Handbalistele batave au reușit un lucru esențial: să-i pună frână Cristinei Neagu, piesa esențială din angrenajul imaginat de selec ționerul Ambros Martin. „Sunt dezamăgită acum, dar nu avem ce face. Trebuie să ridicăm capul și să vedem ce vom face în partidele următoare”, a spus interul-stânga al primei reprezentative.

 

Două victorii ne duc în semifinale

România are nevoie de victorii în ultimele două partide, pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele Europeanului din Franța. În această seară, de la ora 19.00 (în direct la TVR 1), „tricolorele” înfruntă Spania. Mâine, de la aceeași oră, româncele se vor afla față în față cu reprezentativa Ungariei.

Un succes împotriva ibericelor și un eșec cu maghiarele ar complica serios calculele, iar România riscă să rateze prezența în „careul de ași”. Dacă elevele lui Ambros Martin pierd cu Spania și câștigă în fața Ungariei, au șanse mari de calificare, pentru că la rezultate directe stau mai bine ca Germania și Norvegia.

 

„Am fost tot timpul în urmă”

Selecționerul Ambors Martin a vorbit lucid despre eșecul usturător suferit în fața Olandei și a remarcat că reprezentativa României n-a putut să țină ritmul impus de adversare. Batavele au fost tot timpul cu un pas înaintea „tricolorelor”. „Nu am reușit să ținem ritmul din celelalte meciuri. Mai trebuie să ținem cont că vorbim și de Olanda, au jucătoare bune și sunt favorite în turneu. Nu a mers nimic, nici în apărare, nici în atac. Diferențele nu sunt foarte mari, totuși. Suntem pregătiți ca echipă, dar trebuie să luptăm toate cele 60 de minute. Olanda nu ne-a surprins, fiindcă le știam potențialul, dar noi am fost tot timpul în urmă”, a declarat Ambros Martin.