Evenimentul ZileiSportRomânia e gata de duelurile cu Norvegia şi Muntenegru. O singură victorie le poate duce pe tricolore la Olimpiadă

România e gata de duelurile cu Norvegia şi Muntenegru. O singură victorie le poate duce pe tricolore la Olimpiadă

România e gata de duelurile cu Norvegia şi Muntenegru. O singură victorie le poate duce pe tricolore la Olimpiadă
Aşteptarea a luat sfârşit. După un cantonament de patru zile, efectuat la Bucureşti, naţionala de handbal feminin a României a ajuns la Podgorica, iar mâine va debuta în turneul preolimpic.

Cristina Neagu şi celelalte coechipiere ale sale au, în Muntenegru, ultima şansă de a mai prinde Jocurile Olimpice din această vară. Pentru a obţine calificarea mult sperată la competiţia de la Tokyo, reprezentativa tricoloră e obligată să încheia grupa de trei pe una din primele două poziţii. Naţionala condusă de selecţionerul Adrian Vasile pleacă însă cu ultima şansă în confruntările cu campioana europeană Norvegia şi cu selecţionata ţării gazdă, Muntenegru.

Meciul de debut al tricolorelor de la acest turneu, cu Norvegia, este programat să se dispute mâine seară, cu începere de la ora 20:30. Chiar dacă sunt conştienţe că vor avea o sarcină extrem de complicată în faţa scandinavelor, handbalistele din România rămân optimiste.

„A fost o săptămână destul de încărcată pentru noi atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. E o emoţie care zburdă în interiorul grupului nostru de câteva zile şi am ajuns în Munenegru cu o atmosferă destul de pozitivă. Simt că există o încredere destul de mare în capacitatea noastră de a obţine calificarea la Olimpiadă” a declarat, cu multă încredere în glas, centrul de la Gloria Bistriţa, Laura Pristăviţa.

Dedu şi Laslo revin la antrenamente

Adrian Vasile şi staff-ul său tehnic răsuflă uşuraţi după ultimele teste Real Time PCR efectuate cu o zi înainte. Deşi iniţial goalkeeper-ul Denisa Dedu a fost depistată pozitiv şi nu a mai putut participa la antrenamentele echipei, ultima rundă de verificări a arătat că portarul de 26 de ani are dreptul de a evolua în partidele cu Norvegia şi Muntenegru.

Atât Denisa Dedu, cât şi colega sa de cameră, Cristina Laslo, au revenit astfel deja la antrenamentele naţionalei şi sunt apte pentru aceste două dueluri decisive. „Pandemia nu e plăcută pentru un sportiv. Jucăm fără public, însă datoria noastră este aceea de a juca. Trebuie să facem ceea ce ştim cel mai bine şi să ne bucurăm de sport. Cred cu tărie în valoarea grupului şi în puterea noastră” a comentat şi Laura Pristăviţa.

Doar o singură zi de respiro

Tricolorele nu vor avea mult timp la dispoziţie pentru a se recupera în urma întâlnirii cu nordicele. Peste doar o singură zi, Neagu şi compania se vor duela cu Muntenegru, naţională pe a cărei bancă a stat, din postura de secund, timp de trei ani, chiar actualul selecţioner al României.

„Faptul că Adrian Vasile cunoaşte echipa Muntenegrului, ne ajută mult şi este un atu pentr noi. Rămâne doar să punem în aplicare ceea ce ne-a transmis Adi şi să ajungem la Jocurile Olimpice” a explicat experimentata jucătoare în vârstă de 31 de ani, Laura Pristăviţa.

Ambele meciuri ale naţionalei de handbal femin vor putea fi urmărite în direct, pe canalul de televiziune Prima TV.

 

 


Accesează: