România dă un examen de „trei pe loc” pentru Euro 2020

România dă un examen de „trei pe loc” pentru Euro 2020

Naționala „tricoloră” a căzut într-o grupă de calificare în care Spania pare a fi invincibilă. Oamenii lui Cosmin Contra vor lupta pentru a doua poziție, cu Suedia și Norvegia.

Naționala României a picat într-o grupă dificilă, în preliminariile Campionatului European din 2020.

Intrați în a 4-a urnă valorică, „tricolorilor” le era imposibil să evite adversari de calibru. Echipa antrenată de Cosmin Contra a intrat în Grupa F, urmând să întâlnească Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta.

Cum ultimele două naționale reprezintă adversari care pot pune piedici, dar nu pot emite pretenții la calificare, pentru cele două locuri ale grupei, care validează participarea la Euro, vor lupta Spania, Suedia, Norvegia și România.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Enrique se vede favorit

Din start, naționala iberică pleacă favorită, ținând cont de anvergura fotbalului iberic, dar și de faptul că în ultimul deceniu, „Furia Roja” a devenit campioana Europei, în 2008 și 2012, dar și regina lumii, la Mondialul din 2010. La utlimul turneu final, cel disputat în vară, în Rusia, spaniolii au dezamăgit și au fost eliminați în „optimi”, de gazde, după 1-1 și 3-4 la loviturile de departajare.

„La prima vedere, suntem favoriți, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Vom avea călătorii foarte lungi în Suedia, Norvegia și Insulele Feroe, dar asta se întâmplă mereu în preliminarii”, a declarat Luis Enrique, selecționerul Spaniei.

Românii i-au înfruntat ultima dată pe spanioli, în 2016, într-un amical jucat la Cluj și încheiat cu scorul de 0-0. De Suedia este legat cel mai mare coșmar al fotbalului românesc, la nivel de națională. În 1994, nordicii ne-au eliminat din „sferturile” Mondialului din SUA, după loviturile de departajare (2-2 și 4-5). În acest an am câștigat un test de verificare disputat contra suedezilor, pe teren propriu, 1-0.

 

Feroe și Malta, simpli outsideri

În preliminariile pentru Euro 1984, „tricolorii” au obținut calificarea dintro grupă teribilă, din care au mai făcut parte Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru. Pe nordici i-am învins cu 2-0 și 1-0. De Norvegia nu ne leagă amintiri plăcute, Ultima dată ne-am luptat cu scandinavii în preliminariile pentru Euro 2004. Am fost învinși, acasă, cu 0-1 și am remizat la Oslo, scor 1-1.

Cu Insulele Feroe am jucat în preliminariile pentru CM 1994 (7-0 și 4-0), CM 2010 (1-0 și 3-1) și CE 2016 (1-0 și 3-0).

În ceea ce privește Malta, „tricolorii” se vor afla în fața unei premiere, pentru că n-au mai întâlnit această națională până acum.