Evenimentul Zilei > Social > România cumpără sute de vaccinuri împotriva difteriei. Ne paște o epidemie
România cumpără sute de vaccinuri împotriva difteriei. Ne paște o epidemie

România cumpără sute de vaccinuri împotriva difteriei. Ne paște o epidemie

Direcția de Sănătate Publică din județul Tulcea a solicitat instituției omologe din Brăila transferul a 600 de doze de vaccin împotriva difteriei.

Este vorba despre o măsură de precauție în contextul situației epidemiologice din Ucraina, unde în ultimele două luni au fost înregistrate zeci de cazuri de îmbolnăvire.

La recomandarea Ministerului Sănătăţii şi având în vedere acoperirea vaccinală suboptimală, autoritățile tulcene au solicitat tuturor medicilor de familie și unităților medicale intensificarea activității de supraveghere a stării de sănătate a populației.

În contextul în care în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de aproape 30 de ani, autoritățile au amintit medicilor de familie definiția de caz și problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice.

De asemenea, Direcția de Sănătate a solicitat vaccinuri pentru difterie de la instituția similară din Brăila.

„Direcția de Sănătate Publică Tulcea a solicitat de la DSP Brăila transferul unei cantități de 600 de doze de vaccin împotriva difteriei, urmând ca în zilele următoare aceste doze să ajungă în depozitul Direcției de Sănătate Publică Tulcea. La momentul acesta, în depozitul Direcției de Sănătate Publică Tulcea nu exista nicio doză de vaccine”, a declarant șefa direcției, Mihaela Nicolau.

Difteria este o boală cu transmitere aerogenă, iar vaccinarea este singura metodă de prevenire.