Evenimentul Zilei > Politica > România atinge pragul de 100.000 de vaccinări pe zi. Apelul lui Iohannis către români
România atinge pragul de 100.000 de vaccinări pe zi. Apelul lui Iohannis către români

România atinge pragul de 100.000 de vaccinări pe zi. Apelul lui Iohannis către români

România va atinge un prag de 100.000 de persoane vaccinate în termen de 24 de ore, iar campania merge extraordinar de bine.

Campania de vaccinare din România merge „extraordinar de bine”, iar în cursul zilei de joi, 6 mai, va fi atins pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Declarația a fost făcută de președintele Klaus Iohannis la Constanța. Șeful statului s-a aflat în vizită la centrul de vaccinare anti-COVID de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

Președintele s-a arătat impresionat de organizarea centrului de vaccinare, chiar dacă este improvizat, într-un container. El a precizat că în acest centru s-au vaccinat deja un număr de peste 500 de persoane.

„Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot prezenta pur și simplu. Am renunțat la toată birocrația și, începând din această săptămână toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că România stă extraordinar în ce privește campania de vaccinare, spre deosebire de alte state.

„Noi, în România stăm extraordinar de bine cu campania de vaccinare. În altă parte lucrurile sunt în organizare și nu sunt multe locuri în care cetățenii se pot duce pur și simplu la vaccinare”, a precizat președintele.

România a atins pragul de 100.000 de vaccinări pe zi

Șeful statului a mai spus că urmează și alte acțiuni și că în cursul zilei de joi, 6 mai, va fi atins pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore.

„Astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate pe zi și vom ține ritmul, și-l vom crește dacă va fi nevoie, pentru ca un număr mare de cetățeni români și rezidenți să poată fi vaccinați”, a precizat Iohannis.

El a menționat că și numărul de infectări cu coronavirus au scăzut în ultimele zile, iar acesta este un lucru bun. Președintele a avertizat că totuși pandemia nu a încetat.

Pe de altă parte, este evident că cifrele sunt mai bune. Avem mai puține persoane infectate, mai puține persoane internate la ATi, mai puține decese, însă, nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut, Virusul este în societate. Până când nu vom avea un număr mare de vaccinați trebuie să respectăm restricțiile. Haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitate”, a încheiat șeful statului.