„Problemele semnificative ce afectează statul de drept în Polonia astăzi sunt teme pe care le discut cu regularitate cu investitorii străini. Așa că mulți potențiali investitori sunt foarte interesați de evoluțiile actuale din Polonia, dar și din Ungaria și România. Și este de înțeles. Dacă intenționezi să investești – să spunem, 100 de milioane de euro – într-o activitate de producţie într-o anumită țară, vrei să știi dacă vei avea parte de o justiție corectă în caz că se întâmplă ceva”, a declarat Jyrki Katainen, potrivit Hotnews.ro.

Oficialul european a mai considerat că pentru mediul de afaceri din Ungaria, Polonia și România evoluția și problemele din justiție constituie o adevărată „otravă”.

„Și trebuie să spun că sunt extrem de îngrijorat cu privire la evoluțiile din unele state membre, pentru că situația este ”otravă” pentru mediul investiţional nu este bună pentru crearea de locuri de muncă, pentru modernizarea societății și pentru dezvoltarea economică”, a mai spus vicepreședintele CE.