Evenimentul ZileiActualitateRomânia a primit șase avertismente de la Comisia Europeană. Le ce capitole stam dezastruos

România a primit șase avertismente de la Comisia Europeană. Le ce capitole stam dezastruos

România a primit șase avertismente de la Comisia Europeană. Le ce capitole stam dezastruos
Nici nu a primit bine România 1,8 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru redresarea economiei că au și sosit șase avertismente privind posibile sancțiuni. A fost făcut deja primul pas spre infrigement.

România a primit de la Comisia Europeană șase scrisori de punere în întârziere, ceea ce înseamnă că a fost făcut deja primul pas spre infrigement adică pot urma sancțiuni.

Capitolele la care nu am trecut clasa

Astfel, oficialii de la Bruxelles ne reproșează, printre altele, că nu am adoptat legi care să ajute procurorii să investigheze eventuale fraude cu fonduri europene.

Comisia a constatat că nu avem nici acum un plan pentru eficiența energetică. Până în 2030, suntem obligați să economisim cel puțin 32% din consum.

Ministerul Mediului avea termen până în octombrie 2020 să facă ceva, însă responsabilii noștri s-au blocat la o licitație pentru un studiu de fezabilitate la care nu s-a înscris nimeni.

Printr-o altă scrisoare, Comisia Europeană atenționează România că nu a transpus corect o directivă privind fraudele cu bani europeni. Mai exact legile noastre nu conțin definiția infracțiunilor, cum răspund penal persoanele fizice și cele juridice și ce sancțiuni se aplică. Chestiuni vitale pentru procurorii europeni atunci când investighează furtul din fondurile europene, informează stirileprotv.ro.

Ministerul Justiției a precizat că nu a primit deocamdată o informare oficială din partea Comisiei și că va oferi ulterior un punct de vedere despre lipsurile din lege. Riscăm o amendă și pentru că nu avem o lege privind exploatarea spațiului maritim. Proiectul care ar trebui să prevadă cum își va atinge România obiectivele ecologice, economice și sociale este în Parlament de mai bine de un an.

La această oră, România nu poate închiria spațiul maritim întrucât uu avem o lege care să permită instituțiilor să închirieze perimetre din Marea Neagră, fie că vorbim de eoliene sau ferme de midii.

În termen de două luni, România trebuie să explice Comisiei Europene și de ce nu a aplicat alte trei directive care reglementează drepturile de autor muzicale, recunoașterea profesiei de avocat pentru cetățenii europeni și eliminarea tratatelor bilaterale de investiții.

Dacă nu avem un răspuns satisfăcător, riscăm să fim trimiși în judecată. Iar repercusiunile se cunosc.


Accesează: