Evenimentul Zilei > Actualitate > Români abandonați în Italia. Grupul Voluntari în Europa se implică în repatrierea lor
Români abandonați în Italia. Grupul Voluntari în Europa se implică în repatrierea lor

Români abandonați în Italia. Grupul Voluntari în Europa se implică în repatrierea lor

Întrucât criza din Italia, grav lovită de coronavirus, a lăsat mulți cetățeni români blocați în peninsula, fără posibilitatea de a reveni în țară, Grupul Voluntari în Europa întreprinde ample demersuri, în aceste zile, pentru repatrierea acestora.

 

Acesta grup creat pentru toți românii din Europa care să se ajute între ei în caz de nevoie, a intervenit acum pentru sutele de români „uitate” de autoritățile noastre în izbeliște (vezi link-ul).

https://evz.ro/haos-in-italia-sute-de-romani-lasati-in-voia-sortii-situatia-este-critica.html

Grupul Voluntari în Europa, prin Adriana Mureșan a deschis o listă pe care să se înscrie românii din Italia care au nevoie de ajutor urgent. Listă care a fost inaintată autorităților competente din România.

„RUGĂM SĂ TRECEȚI CORECT ADRESA ȘI NUMĂRUL DE TELEFON ‼️
Am deschis o listă pe care să înscrie orice român aflat în Italia și are nevoie de repatriere.
Doar cei aflați în vizită, cei aflați la tratament medical,cei aflați în excursie, cei aflați la studii și cei care au avut contract temporar ‼️‼️‼️

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfXrGkAuy1uuGfpZg…/viewform

Am atașat lista, vă rog să răspundeți la toate punctele.

Update Italia

Până la această oră nu avem nici un răspuns de la autoritățile române cu privire la organizarea repatrierii conaționalilor noștri aflați în impas in Italia.

Pe lista noastră, listă pe care am transmis-o la Guvern, Președinție,MAE și Ambasada Română din Italia se află 125 de persoane în situație disperată.

Totodată va informam că avem 50 de persoane care s-au înscris pe lista voluntarilor oferind casă și masă celor care au nevoie de ajutor”, a scris pe pagina de Facebook a Grupului, Adina Mureșan.