Evenimentul Zilei > International > Haos în Italia! Sute de români, lăsați în voia sorții. Situația este critică

Haos în Italia! Sute de români, lăsați în voia sorții. Situația este critică

Criza din Nordul Italiei lovește direct în românii care lucrau în turism. Aceștia au fost disponibilizați de angajatori, fiind astfel blocați în Nordul Peninsulei.

În Italia, a doua cea mai afectată țară de Coronavirus după China, totul s-a oprit pentru următoarele două săptămâni. De asemenea, companiile aeriene au decis ca zborurile Italia-România să fie suspendate până în luna aprilie, iar românii s-au trezit captive în peninsulă.

Potrivit legii, angajatorii sunt obligați să-i cazeze, să le dea de mâncare până la sfârșitul crizei, dacă mai au contracte de muncă. Românii spun că lucrul acesta nu se întâmplă, că angajatorii nu-și mai asumă responsabilitatea, că sunt lăsați să doarmă în frig, spun că nu au de unde să-și cumpere de mâncare. Iar cei care au rămas fără contracte sunt dați afară. Li se spune să caute alte variante, scrie Digi24.

Aceștia susțin că au luat legătura cu Consulatul și Ambasada, că au primit și răspunsuri, doar că echipa de la Consulat este foarte solicitată, sunt mulți români care sună pentru ajutor. Consulatul i-a sfătuit să nu plece nicăieri și să meargă la Poliție, la Carabinieri, dacă angajatorul nu-și respectă contractul.

Ambasada se implică în cazul în care există angajatori care nu își respectă contractele, au fost săptămâna trecută cazuri care s-au rezolvat și angajatorii au înțeles situația. Este extrem de important ca toți să știe că trebuie să ceară ajutor la numerele de telefon puse la dispoziție de autoritățile române.