Evenimentul Zilei > International > Româncă premniată de președintele Italiei pentru că a ținut piept Mafiei
Româncă premniată de președintele Italiei pentru că a ținut piept Mafiei

Româncă premniată de președintele Italiei pentru că a ținut piept Mafiei

O româncă de 34 de ani a fost premiată de președintele Italiei pentru că a dat dovadă de curaj ieșit din comun. Ea nu s-a temut de mafioții care au încercat să îi șantajeze familia și i-a denunțat.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella i-a înmânat tinerei românce distincția "Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene". Titlul i-a fost conferit titlul pentru „contribuția sa la afirmarea legalității”. Roxana Roman a denunțat presiunile la care au fost supuși ea și soțul ei de familia mafiotă Casamonica, scrie rotalianul.com, iar în urma acestora pe 15 octombrie, justiția italiană a decis trei condamnări în scandalul „Roxy Bar”, trimițând în pușcărie pe cei trei membri ai grupării care „controla” o periferie a Romei. Totul e legat de atacul din ziua Paștelui catolic, când doi membri ai clanului, Antonio Casamonica și vărul său, Alfredo Di Silvio, au intrat în barul deținut de Roxana și Marian Roman, unde au lovit o persoană cu dizabilități doar pentru că a îndrăznit să deschidă gura în fața lor, iar ulterior l-au bătut și pe Marian Roman, pentru că nu i-a servit imediat. ”Aici comandăm noi și, dacă nu faci ce-ți spunem, te omorâm”, le-au spus mafioții, punându-le în vedere românilor să plece din zonă. Mafioții au trecut și la alte amenințări și le-au pus în vedere românilor să plece din zonă.

”Barul acesta este toată munca noastră, nu renunțăm la el. Singurul lucru bun care se poate face în astfel de cazuri este să chemi poliția și să denunți”, a spus Roxana Roman. Curajul românilor a fost salutat de italieni. În semn de susținere pentru cei doi români, Virginia Raggi, primarul Romei, a vizitat barul.