Ajunsă recent în Italia, o româncă cu tupei, angajată, de puțin timp, ca îngrijitoare la doi bătrâni, soț și soție, din localitatea Gorizia, este acuzată că ar fi încercat să-i înșele convingându-i să semneze acte prin care ar fi devenit unic moștenitor al unei averi de circa 800.000 de euro. Anchetatorii de la Garda de Finanțe au descoperit că femeia obținuse dreptul de a folosi banii din conturile bătrânilor, iar aceasta îi cheltuia la cazinouri sau săli de jocuri de noroc. În plus, din aceeași bani și-ar fi cumpărat bijuterii de aur, transmite Gazeta Românească.
Investigațiile au fost declanșate în urma unei plângeri depuse de un membru al familiei soților în vârstă. Oamenii legii italieni au constatat că femeia, profitând de fragilitatea psihologică și fizică a celor doi bătrâni bogați, după ce le-a câștigat încrederea, a încercat să-și însușească toate bunurile.
Îngrijitoarea, la doar câteva zile după ce a fost angajată, a reușit să-i înșele pe bătrâni cu promisiunea falsă că o să aibă grijă de ei până la moarte. E a făcut tot posibil ca, prin testament, să devină moștenitorul întregii averi a bătrânilor, estimată la aproximativ opt sute de mii euro. Românca a obținut, de asemenea, o împuternicire generală pentru gestionarea conturilor curente ale celor doi soți.
Controalele bancare efectuate de autorități în conturile curente ale celor doi bătrâni au scos la iveală faptul că îngrijitoarea a retras, în câteva săptămâni, aproape 30 de mii de euro, pe care i-a folosit în scopuri personale. S-a descoperit că femeia a cheltuit banii la pariuri, în unele cazinouri și săli de jocuri situate în Nova Gorica, Slovenia, precum și la achiziționarea de obiecte de valoare, cum ar fi un colier și o brățară. 
Consultările medicale și psihiatrice ordonate de procuror pentru cei doi vârstnici au concluzionat că aceștia, care sufereau de numeroase patologii, erau psihologic fragili și, prin urmare, ușor de înșelat. 
Magistratul Curții din Gorizia, având în vedere gravitatea faptelor săvârșite de româncă, a decis ca îngrijitoarea să plece din casa bătrânilor și i s-a impus interdicția absolută de a comunica prin orice mijloace cu cei doi soți și interdicția de a se apropia de la o distanță mai mică de două sute de metri. În același timp, a fost numit un administrator de sprijin, un avocat din Gorizia.