Evenimentul Zilei > International > Românca executată în Italia a avut un dușman redutabil! Criminalul a fost crescut într-o sectă
Românca executată în Italia a avut un dușman redutabil! Criminalul a fost crescut într-o sectă

Românca executată în Italia a avut un dușman redutabil! Criminalul a fost crescut într-o sectă

Noi detalii despre românca Mihaela Apostolidis, ucisă cu sânge rece de iubitul italian.

Procuratura italiană a dezvăluit faptul că românca Mihaela Apostolidis a fost ucisă de iubitul ei care, de mic, a crescut într-o sectă unde violurile și violența de orice fel erau permise.

Românca a fost executată în mașină, chiar de iubitul ei, după o ceartă conjugală provocată de gelozia exacerbată a bărbatului, Francesco Borgheresi, un militar de profesie.

Procurorul italian Alberto Braghin l-a interogat pe asasin, care nu a pregetat să folosească pistolul pe care îl deținea legal. Criminalul a povestit că a crescut în sânul sectei ”Il Forteto”, care este o comunitate compusă din 33 de membri, adepți ai violenței de orice fel. Potrivit La Nazione, secta a ajuns în vizorul autorităților pentru abuzuri și violență împotriva minorilor.

Întemeietorii ”Il Forteto” au fost doi italieni, Rodolfo Fiesoli, cunoscut sub numele de „Profetul” și Luigi Goffredi, ideologul proiectului. Secta funcționa după principii socialist-catolice. Cei 33 de membri erau complet izolați de restul societății și formau un nou model de familie, ce nu ținea cont de legăturile de sânge.

În acea idee de comunitate, heterosexualitatea era percepută ca o greșeală. Homosexualitatea, în schimb, era considerată un act al „iubirii pure”, deoarece nu se asocia actului creator, văzut ca un „păcat”. Cei doi fondatori promovau ideea vieții sociale colective. Astfel, cu timpul, comunitatea s-a transformat într-un centru de primire a minorilor aflați în dificultate: copii cu un trecut familial dificil, cu dizabilități fizice și psihice sau care fuseseră abuzați sexual, potrivit gazetaromaneasca.ro.

Mihaela Apostolidis a fost împușcată cu patru gloanțe, dintre care trei au ajuns în piept, de către iubitul gelos. Femeia a lucrat ca ospătar și așa s-a cunocut cu cel care a ucis-o.