Nu numai în România au fost probleme cu inundațiile, după precipitațiile abundente ce au căzut marți după-amiază. Și în Italia, la Roma, a existat haos din cauza volumului foarte mare de apă, căruia canalizările nu i-au mai făcut față. Traficul a fost blocat pentru că mașinile nu au mai putut să se miște, autobuzele au rămas în mijlocul torenților de apă, iar pubelele de gunoi au fost purtate de inundații.

Roma, aruncată în haos total de inundațiile care au cuprins „Cetatea Eternă”

„Suntem ca pe Gange”, le-a spus jurnaliștilor italieni un locuitor al Romei, atunci când a văzut gunoaiele transportate de șuvoi. El a făcut referire la fluviul Gange, care curge pe teritoriul Indiei și ajunge până în Bangladesh. La Roma, apa a intrat în zeci de clădiri, printre care și o grădiniţă. Zeci de copii au rămas prizonieri în interior, alături de personalul instituției, dar au fost salvaţi în cele din urmă de pompieri, care i-au dus la un hotel din apropiere.

Înregistrările video care circulă în online arată şuvoaie de apă ieşind prin gurile de canalizare şi inundând străzile din Roma, precum şi mai multe automobile care erau pe punctul de a fi luate de acele viituri. Traficul rutier a fost blocat timp de mai multe ore în multe zone ale „Cetății Eterne”.

Autoritățile avertizează că ploile vor cădea masiv în continuare

Autorităţile italiene din domeniul protecţiei civile au emis o serie de avertizări de furtuni violente pentru mai multe regiuni ale Italiei. Ploi abundente sunt aşteptate şi mâine, mai ales în regiunile sudice ale ţării, inclusiv în Campania, conform presei din „Cizmă”

Ploile torenţiale cad frecvent în capitala Italiei, în luna iunie şi inundă străzile. Haosul este la el acasă într-un oraș extrem de aglomerat. Și în România au fost probleme, marți, la Craiova și în partea de vest a Bucureștiului, din cauza precipitațiilor abundente care au creat inundații.