Evenimentul Zilei > Actualitate > Robert Turcescu, despre scandalul înregistrărilor: Mai rasfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!
Robert Turcescu, despre scandalul înregistrărilor: Mai rasfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!

Robert Turcescu, despre scandalul înregistrărilor: Mai rasfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!

Jurnalistul Robert Turcescu a comentat pe blogul său despre scandalul înregistrărilor care surprind o discuţie dintre fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial.

"Mi-l pot inchipui pe Traian Băsescu înjurînd, dar nu mi-l pot închipui tranzactionînd sentinţe în justiţie. Mi-i pot imagina însă pe Cătălin Voicu şi pe fratele lui Radu Mazăre discutînd relaxaţi despre cum se cumpără pe bani grei judecători, procurori şi politişti. Mi-l pot închipui pe Traian Băsescu jucînd scheme politice complicate, cu despărţiri melodramatice tip “dragă Stolo”, dar nu mi-l pot închipui ieşind la proteste pe treptele DNA în apărarea lui frati-su", scrie Robert Turcescu.

Pornind de la acest caz, jurnalistul face o paralelă cu problemele din justiţie pe care le-au avut nume importante din PSD şi aminteşte reacţia premierului Victor Ponta.

Prin comparaţie, jurnalistul şi-i poate închipui însă "pe Ponta, pe Catalin Ivan, pe Mitrea şi pe mulţi alţii purtînd pancarte şi strigînd cu indignarea în gît împotriva DNA, dar pentru apărarea unora corupţi precum Bivolaru, Năstase sau Nicolescu".

"În fine, mi-l pot închipui pe Traian Băsescu chiar stînd de vorbă cu frate-su, Mircea, despre condamnarea lui Bercea Mondialul. Dacă fac un efort, mi-l pot imagina pe Traian Băsescu stînd de vorbă cu Mondialul însuşi. Dar nici nu vreau să-mi imaginez ce s-ar fi întîmplat daca apăreau înregistrările de ieri seară şi Bercea Mondialul nu era azi dupa gratii, condamnat definitiv la aproape opt ani de închisoare!", mai scrie Robert Turcescu.

Citiţi comentariul integral pe www.turcescu.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.