Conform ultimului sondaj realizat de institutul CURS, Dan Tudorache, actualul primar al Sectorului 1, este favorită să câștige un nou mandat, dacă mâine ar avea loc alegeri. El ar strânge 37% din opțiunile de vot și s-ar clasa pe prima poziție.

Pe locul al doilea s-ar afla Tănase Stamule, candidatul Partidului Național Liberal (PNL), cu 26% din voturi, iar pe poziția a 3-a s-ar poziționa Clotilde Armand de la USR. În ceea ce privește funcțiile de consilieri locali ai Sectorului 1, electoratul ar vota astfel: PSD – 30%, PNL – 30%, Alianța USR – PLUS 21%, Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 7%, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) – 4%, Partidul Pro România 4%, Un alt partid 4%.

Sondajul CURS mai arată că și în cazul în care ar face o alianță politică, primarul Dan Tudorache ar câștiga fără probleme. Candidatul alianței PSD, PRO ROMÂNIA, ALDE l-ar învinge pe cel al PNL, PMP, USR-PLUS. În acest caz, Daniel Tudorache ar obține 47% din voturi, mai mult decât Tănase Stamule care ar lua 40%.

Dan Tudorache a devenit primarul Sectorului 1 al Capitalei în urma alegerilor locale organizate în 2016. Atunci, omul politic a câștigat duelul cu reprezentanta USR, Clotilde Armand. Scorul a fost de 23.220 de voturi față de 21.504 voturi. În perioada 2012 – 2016, înainte de-a ajunge primar, Tudorache a fost deputat în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat.

Guvernul va aproba, astăzi, proiectul privind stabilirea datei alegerilor locale care vor avea loc în acest an. Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute să ar fi de acord cu ziua de 27 septembrie.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, afirmase premierul.