REZULTATE BAC 2012. În Bucureşti, au luat Bac-ul 39% dintre candidaţi.VEZI explicaţiile

REZULTATE BAC 2012. În Bucureşti, au luat Bac-ul 39% dintre candidaţi.VEZI explicaţiile

PRIMELE REZULTATE LA BAC 2012 arată că în Bucureşti au promovat doar 39% dintre candidati, în timp ce în 2011 au trecut examenul 42,03%.

REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012 s-au afişat la avizierele celor aproximativ 600 de centre de examinare din toată ţara şi vor fi publicate în curând pe bacalaureat.edu.ro, precum şi pe evz.ro. UPDATE 15.43: Inspectorul şcolar Nicolae Nuţu, unul dintre profesorii responsabili în acest an de organizarea Bacalaureatului în Bucureşti, spune că rezultatul înregistrat în Capitală nu reprezintă o surpriză. El arată că, în acest an, au susţinut examenul mulţi elevi din generaţiile anterioare, de la seral sau ruta progresivă. Rezultatele obţinute la liceele tehnologice au tras mult în jos rata de promovare, spune inspectorul. "Pe de altă parte, trebuie să mai recunoaştem ceva: elevii nu au învăţat. Eu sunt profesor de fizică, am vazut subiectele şi se putea lua uşor un 6, 7. La Română, erau chestiuni care ţin de cultura generală. Dar elevii nu mai învaţă, nu mai citesc, preferă să stea în faţa televizorului, absenteismul e mare, pentru că pur şi simplu nu vor să vină la şcoală şi noi, profesorii, nu avem ce să le facem", e vehement Nicolae Nuţu. Nici liceele particulare din Capitală nu se pot lăuda cu rezultate foarte bune, mai spune inspectorul. "Rezultatele lor sunt comparabile cu cele de la liceele tehnologice". Start la contestaţii Contestaţiile la probele scrise ala examenului de BACALAUREAT 2012 se depun şi se înregistrează la centrul de examen mâine, 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012. Profesorii din Capitală s-au amuzat corectând lucrările elevilor la Limba română. Vă prezentăm câteva perle:

  •  "Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat
  • "Luceafarul a fost schingiuit în fel şi chip"
  • "Luceafărul dorea să coboare pe Pământ pentru a deveni muribund".
  • "Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit", a scris un absolvent de liceu la proba scrisă de limba şi literatura română de la examenul de Bacalaureat 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News