Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluție în războiul aerian! E considerantă invenția mileniului III. VIDEO
Revoluție în războiul aerian! E considerantă invenția mileniului III. VIDEO

Revoluție în războiul aerian! E considerantă invenția mileniului III. VIDEO

O firmă de tehnică militară din Singapore a reușit să dezvolte un vehicul aerian de luptă fără pilot (UCAV) care atinge viteze supersonice.

Revoluție în războiul aerian!Firma de apărare Kelley Aerospace din Singapore se pregătește să testeze un aparat la scara 1/4 chiar la începutul acestui an.

Revoluție în războiul aerian!

Drona, cunoscută sub numele de „Arrow” (Săgeata). are fuselajul și aripile construite dintr-o sungura foaie de fibră de carbon. Greutatea maximă pe care o poate încărca la decolare de 16.783 de kilograme. Noua dronă este capabilă să atingă o viteză de 2.1 Mach.


Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!


„Este proiectată pentru a oferi o secțiune transversală radar redusă. Designul din fibră de carbon monococ conferă Arrow o rezistență și rigiditate remarcabile”, anunță compania Kelley Aerospace într-un comunicat remis presei.

La asemenea performanțe, costurile sunt pe măsură. Prețul variază între 9 și 16 milioane de dolari.

Revoluție în războiul aerian! Arrow poate desfășura  misiuni de supraveghere și recunoaștere

Drona „Arrow este concepută pentru a funcționa în tandem cu aeronave cu echipaj uman și pentru a acționa ca un multiplicator de forță pe câmpul de luptă modern. De asemenea, este capabilă să execute misiuni de strângere de informații, supraveghere, recunoaștere și atac.

Nu au fost furnizate informații specifice pentru clienții care au precomandat dronele supersonice sau când va începe producția de serie. Se știe, însă, că toată producția a fost achiziționată în avans. Se știe, deja, că SUA și Rusia lucrează și ele la dezvolte următoarele generații de drone.


Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați


Compania aerospațială Kelley Aerospace are și alte planuri mărețe. Inginerii companiei din Singapore încearcă sî dea lovitura și în transportul aerian supersonic.

Compania vrea, de asemenea, să pregătească în jur de 500 de piloți în următorii cinci ani într-o nouă academie de aviație. În ceea ce privește conceptul de avion supersonic pentru călătoriile de afaceri supersonic, Kelley Aerospace susține are deja două prototipuri pe care le teastează în SUA și Suedia, scrie site-ul de specialitate Flight Global..

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar