Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluţia hainelor netradiţionale: Greu de ales: Femeia INDIANĂ în blugi? | VIDEO
Revoluţia hainelor netradiţionale: Greu de ales: Femeia INDIANĂ în blugi? | VIDEO

Revoluţia hainelor netradiţionale: Greu de ales: Femeia INDIANĂ în blugi? | VIDEO

În prezent, India este una din puţinele ţări de pe glob în care oamenii poartă haine tradiţionale. Este vorba, în primul rând, de femei. Cât timp vor mai reuşi ele acest lucru?

În prezent, 80% din suprafaţa magazinelor de îmbrăcăminte pentru bărbaţi este ocupată de branduri occidentale. La Mumbai, unde tendinţele europene şi americane sunt adoptate mult mai repede, atitudinea este complet diferită. Pe străzile oraşului poţi întâlni din ce în ce mai rar femei care poartă sari. Tot mai des, femeile frumoase de la Bollywood vin la recepţii şi la petreceri în rochii Dior, Chanel şi Burberry.

Îşi pierd sensul

După cum notează Vocea Rusiei, cu timpul, îşi pierd sensul şi unele detalii ale hainelor tradiţionale. De exemplu, în prezent, brăţările de pe picioare şi cele purtate la încheietura mâinii sau pe braţ sunt socotite drept un accesoriu şi nu drept un atribut al unei femei măritate nu numai în Occident, ci şi în India.

Încercând să arate mai modern şi să fie în pas cu moda, femeile indiene încet, dar sigur îşi pierd originalitatea. În prezent, ele conduc maşina, cinează la cafenele şi înaintează în carieră cu încredere. „Într-un asemenea ritm de viaţă, este mai logic să îmbraci repede nişte blugi, decât să-ţi aranjezi faldurile la sari”.

Odată cu globalizarea, în multe regiuni orientale femeile au preluat tehnologiile şi valorile moderne. În schimb, globalizarea încearcă să le priveze de originalitate. Potrivit Vocea Rusiei, femeile indiene pot să poarte blugi atunci când le este comod, însă în sari ele sunt mult mai feminine şi atractive!