Revoluția ascunsă (I). Cine au fost cei doi pioni care au declanșat căderea comunismului în România?

Revoluția ascunsă (I). Cine au fost cei doi pioni care au declanșat căderea comunismului în România?

Într-un dialog revelator cu cercetătoarea de istorie recentă Ioana Diaconescu, am luat la cunoștință, nu fără uimire, aspecte total necunoscute publicului larg în legătură cu Revoluția ascunsă de la Iași, programată pe 14 decembrie 1989, așadar cu două zile înainte de mișcările de la Timișoara, intrate în istorie - și tocmai aici este de discutat - drept mișcări care au inițiat căderea comunismului în România.

„La Iași a fost singura mișcare organizată împotriva orânduirii socialiste din țara noastră, singura mișcare nemanipulată”, apreciază Ioana Diaconescu.

Cum a ajuns la această concluzie, ce înseamnă Frontul Popular Român, cine au fost cei doi capi ai revoluției din Copou, cum a reușit Securitatea să înăbușe încă din fașă marele protest, cine a trădat?

Sunt multe, multe întrebări-cheie în goana după adevăr. La toate, dar absolut la toate veți găsi răspunsuri în cadrul interviului filmat în studioul Evz TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dați click, istoria vi se va deschide în față!

PS: Dialogul a fost prilejuit de apariția volumului Revoluția ascunsă. Iași, 14 decembrie 1989. Premise și declanșare (Editura Muzeul Literaturii Române, 2019).

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro