Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător! Un bădăran cu coronavirus îi scuipă pe medicii de la Matei Balș!
Revoltător! Un bădăran cu coronavirus îi scuipă pe medicii de la Matei Balș!

Revoltător! Un bădăran cu coronavirus îi scuipă pe medicii de la Matei Balș!

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București va depune o plângere penală împotriva unui pacient internat cu coronavirus, recalcitrant.

De fiecare dată când medicii merg să vadă ce face bolnavul infectat cu noul coronavirus, internat la ”Matei Balș”, aceștia trebuie să fie de două ori mai atenți.

Pe lângă echipamentul de protecție, medicii trebuie să fie atenți să nu se trezească atacați, la propriu, de pacientul recalcitrant. Au existat mai multe episoade, în care același pacient i-a scuipat pe medici sau chiar a tușit către aceștia, ostentativ.

”Aceste manifestări sunt normale pentru noi cei care lucrăm în spital și în relația cu pacienții nemulțumiți, probabil, că în ei există spaimă și frică de ceea ce li se întâmplă. Sunt manifestări, care încet, încet, dacă nu există educație și nivel de înțelegere se vor manifesta la fel la acest tip de pacienți. Este vorba despre un comportament al unui pacient, care însă ne va face pe noi ca și corp medical, și pe instituția pe care o reprezint, să depunem o plângere penală, după ce omul va ieși vesel și sănătos. Lăsați-mi dreptul de a face publică plângerea la externare. Atunci va fi cunoscută persoana despre comportamentul dumnealui și poate fi întrebată”, a spus managerul Ioan Emilian Imbri.

Managerul de la Matei Balș a lăsat să se înțeleagă că pacientul problemă are un comportament total iresponsabil, și dacă ar fi vorba despre vremuri normale și un diagnostic mai puțin grav, acesta ar putea fi externat cu forța. ”Eu mă bucur că am reușit să transmit un mesaj celor care cred că dacă se comportă așa ne ajută sau se ajută. Indiferent cât vom fi de blamați niciodată nu ne vom lăsa să fim batjocoriți de cei pe care încercăm să îi salvăm de la moarte. Dacă cumva au o astfel de gândire să încerce să și-o înfrâneze. Noi avem familiile noastre și fricile noastre. A face bine cu forța este îngrozitor de greu”, a mai spus Imbri, la Antena3.

Pacientul cu pricina s-a întors din Israel, în perioada 26-29 februarie 2020, cu unul dintre cele două avioane în care se aflau mai mulți pasageri care au fost infectați cu SarCoV2, temutul coronavirus. Acesta a mers ulterior la camera de gardă de la Spitalul Universitar, acuzând o patologie respiratorie, unde nu a spus că s-a întors din Israel, susținând chiar că în ultimele două luni nu a fost ieșit din România. A fost preluat în regim de urgență și i s-au făcut mai multe analize medicale, inclusiv o radiografie pulmonară care indica o gravă pneumonie interstițială bilaterală, care arăta ca la o infecție cu noul coronavirus. Pus în fața evidențelor medicale, pacientul a recunoscut că a fost plecat în Israel și a fost transferat la ”Matei Balș”.

Cazul bărbatului internat acum la Matei Balș a făcut ca zece pompieri de la SMURD București să fie plasați în carantină 14 zile, la centru ISU de la Cățelu. Paramedicii nu au avut echipamente de protecție în momentul în care au preluat bolnavul și l-au dus la Spitalul Universitar, fiind în contact direct cu acesta pentru mai mult de 15 minute. Ulterior, cei trei paramedicii au mers la unitatea de pompieri unde au intrat în contact cu colegii lor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: