Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător! Minoră agresată în centrul de plasament
Revoltător! Minoră agresată în centrul de plasament

Revoltător! Minoră agresată în centrul de plasament

O fată de 16 ani, de la centrul de plasament Beclean din Bistriţa, spune că a fost bătută de pedagogii din centru şi este obligată să întreţină relaţii sexuale cu alţi copii din centru.

Activistul pentru drepturile copiilor, Vişinel Bălan a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, conversaţia cu minora speriată. Cu toate acestea, şeful centrului are o altă variantă şi spune că fata nu se află momentan în centru, ci la un asistent maternal.

Într-un final, fata a rămas în grija asistentei maternale până la data de 9 septembrie. Vişinel Bălan a precizat joi că minora i-a povestit abuzurile prin care a trecut în centrul de la Beclean.

„Am vorbit foarte mult cu fata aseară. Am vorbit cu mama (n.red. asistenta maternală) şi era dornică să o mai ţină, dar nu o lasă directoarea”, a spus activistul.

Copila a fost şi la poliţie, unde a dat declaraţii.

„Este foarte speriată şi mi-a scris că vor să o ducă la Centrul Beclean şi de acolo la Centrul Voila, spital de psihiatrie. Acolo îi duc pe cei care au curajul să vorbească”, a spus Vişinel Bălan.

Fata i-a scris lui Vişinel Bălan cerându-i ajutorul, motivând că nu mai rezistă violenţei la care este supusă acolo.

„Acum câteva minute îmi scrie o fată dintr-un centru de copii din Bistriţa: „sunt de la casa de copii Beclean. Sunt bătută de pedagogi, sunt obligată să întreţin… relaţii…..cu băieţi mari, că mă bat sau pun fete să mă bată.”

Mi-a stat pentru câteva secunde inima. Nu-i prima dată când sesizez abuzuri la respectivul centru. Acolo zace o adevărată reţea de abuzatori. Ne întrebăm cum se întâmplă să avem cazuri de abuz sexual în centrele de copii şi cum aceste victime ajung în reţele de prostituţie… E simplu…, sistemul tolerează abuzul, îi aruncă sub preş.

Nu uitaţi de cazul de la Galaţi. Vă rog, haideţi să ne mobilizăm în acest sens. Să facem presiune pe autorităţile locale să ia de urgenţă măsuri”, a scris Vişinel Bălan pe pagina sa de Facebook.

Fata i-a trimis poze lui Vişinel Bălăn cu semnele de auto-mutilare. „Faptul că fata s-a tăiat pe mâini demonstrează ca acolo avem de-a face cu un complex de abuzuri şi o stare de teamă şi frica de a se întoarce în centru”, a spus Bălan. „Nu mai ştiu ce să fac. Tot fug de acolo dar tot mă găsesc”, i-a mai scris fata, citat de romaniatv.

Victima susține că „cei din centru se află mână în mână cu poliția” și că îi este teamă să se întoarcă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: