Evenimentul Zilei > Justitie > Revolta unui magistrat. Judecătoarea Adina Lupea iese la atac
Revolta unui magistrat. Judecătoarea Adina Lupea iese la atac

Revolta unui magistrat. Judecătoarea Adina Lupea iese la atac

Judecătoarea Adina Daria Lupea vorbește despre „ce ni se pregătește” într-o postare pe Facebook.

Revolta magistratului de la Curtea de Apel Cluj are legătură cu proiectul de tăiere a pensiilor speciale, a cărui dezbatere a fost, totuși, amânată pentru primăvara anului viitor.

Lupea are „câteva întrebări” pentru colegii care au „semnat zeci de liste” și au „protestat public pe scări, în instanțe și chiar în afara granițelor țăarii, împotriva pensionării anticipate și împotriva SIIJ”. Prima întrebare adresată acestor magistrați este: „ce părere aveți despre ce ni se pregătește?”.

„Există proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale noastre și ale personalului auxiliar. Nu vă interesează?  Există proiect pe asumarea răspunderii Guvernului pentru plafonarea sporului de condiții vătămătoare de la 15% din brut la 500 de lei, pentru toate categoriile profesionale, ca să fim egali, ceea ce va duce la o diminuare semnificativă a indemnizațiilor pe care le luăm. Există proiect pentru creșterea vârstei de pensionare la 60 de ani. Vă convine? Există un lider al partidului de guvernământ care propune să terminăm odată cu circul și prin OUG să ni se abroge pensiile de serviciu. Vă place?”, le scrie Adina Daria Lupea colegilor judecători din țară.

Pe de altă parte, se întreabă magistratul de la Curtea de Apel Cluj, „când ați crezut că protestați pentru bunăstarea noastră/ voastră v-ați gândit și la astfel de alternative? Cum vi se pare că cei care în opinia unora au gazat în 10 august 2018 oameni nevinovați vor avea pensii de serviciu, la fel ca serviciile secrete și ISU, iar magistrații nu?”.

Finalul mesajului de pe Facebook este apoteotic. Florea îi ia peste picior pe unii magistrați care s-au considerat „în trend”: „Ieșiți în stradă și pentru apărarea statutului și independenței noastre sau ieșiți în stradă că așa e cool?”.