Evenimentul Zilei > Social > Revolta unui celebru doctor: „E şi personal medical care nu crede în COVID”
Revolta unui celebru doctor: „E şi personal medical care nu crede în COVID”

Revolta unui celebru doctor: „E şi personal medical care nu crede în COVID”

Virgil Musta, unul dintre medicii care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, a răbufnit la adresa personalului medical din țară.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Timișoara, atrage atenţia că a întâlnit nu numai pacienţi care spun că nu cred în existenţa coronavirusului, dar sunt cazuri şi în rândul cadrelor medicale.

„Mai grav, am întâlnit şi o asistentă medicală care a considerat că nu există virusul, nu a respectat regulile şi, astfel, a îmbolnăvit colegi şi pacienţi. E vorba de peste şase îmbolnăviri”, a declarat Virgil Musta, la Antena 3.

Mai mult, acesta a subliniat că prognoza făcută de Guvern, potrivit căreia România ar putea atinge 1200-1600 cazuri noi de COVID pe zi, devine un scenariu plauzibil, dacă oamenii nu vor respecta regulile recomandate de medici pentru perioada pandemiei.

„Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri, dacă nu se înţelege să menţinem cele trei reguli de aur: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor. Avem o creştere exponenţială a cazurilor.

Dar am speranţa că, după cazurile grave de coronavirus care au fost şi oamenii au murit, lumea o să înţeleagă că nu e de joacă şi nu o să mai spună că `pe noi nu ne poate afecta` şi va respecta regulile. Eu sper că nu se ajungă la prognoza guvernului, în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus”, a mai spus doctorul.

Virgil Musta condamnă adunările de pe litoral și fake-news-urile, din cauza cărora crede că și astfel s-a ajuns la noul val de infectări. „Acum trei săptămâni, aveam cinci internări şi un caz nou de coronavirus pe zi. Trebuie spus că este un atac din partea celor care doresc destabilizare, fake news şi lumea crede. Lumea spune că nu avem libertate dacă menţinem regulile, lumea a crezut în fake news.

Creşterea cazurilor este o consecinţă şi la ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, la adunările de la mare, la manifestări, acolo unde nu s-a respectat nimic, nicio regulă şi erau focare”, a punctat medicul Musta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: