Evenimentul Zilei > Justitie > Revolta magistraților din România. MCV-ul din 2019, contestat!
Revolta magistraților din România. MCV-ul din 2019, contestat!

Revolta magistraților din România. MCV-ul din 2019, contestat!

Patru asociații profesionale ale magistraților cer refacerea Raportului MCV din 2019, care incrimina justiția din România.

Magistrații se revoltă și vor ca „rapoartele să pornească de la o situație legală și factuală corectă și completă. Ultimele rapoarte MCV conțin erori factuale grave, având un caracter vădit subiectiv, atât prin modul distorsionat de raportare a unor stări de fapt, cât și prin omiterea unor probleme grave ale justiției din România, a căror existență a fost dovedită și nu mai poate fi ignorată”.

Atacul este unul fără precedent și are drept vârf de lance Asociația Magistraților din România (AMR, cu judecător dr. Andreea Ciucă președinte interimar). Din rândurile celor care nu sunt de acord cu raportul MCV pe 2019 mai fac parte Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO, judecător Florica Roman președinte), Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR, judecător Dana Gîrbovan președinte) și Asociația Procurorilor din România (APR, procuror Elena Iordache președinte).

Cele patru asociații, arată luju.ro, denunță public subiectivitatea și lipsa de transparență în întocmira Rapoartelor MCV de către Comisia Europeană. Totodată, AMR, AJADO, UNJR și APR cer refacerea raportului pentru ca noul MCV „să corecteze erorile vădite” și să scoată în evidență în mod real și complet situația din justiție.

Nu în ultimul rând, magistrații arată că este benefic ca Raportul MCV să arate și problemele reale cu care se confruntă justiția din România, ignorate în mod voit, deși se cunoaște situația reală. AMR, AJADO, UNJR și APR subliniază că existența acestor probleme a fost dovedită în timp, iar neprezentarea corectă a datelor conduce la agravarea problemelor din justiție, nicidecum nu reprezintă o soluție pentru rezolvarea lor!

Iată comunicatul de presă din 17 februarie, semnat de magistrații AMR, AJADO, UNJR si APR, prin reprezenanții legali Andreea Ciucă, Florica Roman, Dana Gîrbovan și Elena Iordache:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE