Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă la ISU. Teama de coronavirus. Au venit la muncă direct din vacanța din Italia
Revoltă la ISU. Teama de coronavirus. Au venit la muncă direct din vacanța din Italia

Revoltă la ISU. Teama de coronavirus. Au venit la muncă direct din vacanța din Italia

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș a ascuns faptul că doi angajați, care săptămâna trecută au fost în excursie la Veneția, aflat în unul dintre focarele de coronavirus din Italia, au fost la lucru în loc să stea în izolare la domiciliu.

 

Măsuri legale au fost luate doar după ce ceilalți pompieri au făcut scandal. Cei doi angajați, soț și soție, au fost saptamâna trecută, timp de trei zile în excursie la Venezia, regiunea Veneto, unul dintre focarele de coronavirus din Italia.

Protagoniștii au publicat pe Facebook fotografii făcute în periplul italian, unede aceștia apar alături de alte persoane.

Cei doi angajați ISU au intrat, luni, în tura obișnuită, iar,marți, colegii lor i-au cerut comandantului subunității să explice de ce excursioniștii sunt la lucru și nu în izolare la domiciliu timp de 14 zile. De abia astăzi, când s-au făcut din nou presiuni de către ceilalți angajați s-a raportat situația conducerii ISU Timiș.

Conducerea ISU Banat nu a anunțat pe nimeni de situația existentă, chiar dacă a fost ședință la Prefectura Timiș exact pe această temă. Contactat pentru a explica situația celor doi subordonați, locotent colonelul Lucian Mihoc a devenit, brusc, extrem de nervos și a susținut ”astea sunt date private.

Cei doi au intrat acum în concediu medical, anunță pressalert.ro.