Retrocedările terenurilor din Parcul IOR. Robert Negoiță a pierdut procesul

Retrocedările terenurilor din Parcul IOR. Robert Negoiță a pierdut procesul Robert Negoiță. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Robert Negoiță a pierdut procesul legat de retrocedarea celor 14 hectare de teren din Parcul IOR. În instanță, primarul Sectorului 3 a cerut anularea deciziei, însă instanța supremă a constatat că terenul nu a fost niciodată în domeniul public. Astfel, acesta face parte din domeniul privat al Municipiului București.

Robert Negoiță a pierdut procesul legat de retrocedarea celor 14 hectare de teren

În cererea de chemare în judecată, era specificat că municipalitatea trebuia să clarifice regimul juridic al imobilului. Conform primarului Robert Negoiță, Primăria Capitalei nu a ținut cont de faptul că, la momentul restituirii, imobilul era destinat utilităților publice. În perioada respectivă, acesta era amenajat ca zonă de agrement.

Parcul IOR

Parcul IOR din București. Sursa foto: Photonxt | Dreamstime.com

Cererea primarului Sectorului 3 a fost respinsă de instanțele de judecată. Judecătorii au constatat că terenul figura ca fiind zonă construibilă în toate documentele depuse la dosar. Astfel, cele 14 hectare de teren se află în domeniul privat al Municipiului București.

Litigiul cu moștenitoarea industriașului interbelic Ivan Grueff

Un teren de 143.100 de metri pătrați a fost retrocedat Mariei Cocoru, moștenitoarea industriașului interbelic Ivan Grueff.  Acesta este înscris în cartea funciară cu numărul 222813 UAT, arată Libertatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul lunii mari, Înalta Curte de Casație și Justiție a soluționat definitiv disputa dintre Robert Negoiță și Primăria Capitalei. Judecătorii au decis că suprafața rămâne în proprietatea Mariei Cocoru. Terenul de 14 hectare din Parcul IOR a fost retrocedat către actualul proprietar încă din anul 2011, în acord cu dispozițiile fostului primar Sorin Oprescu.

Robert Negoiță

Sursa foto EVZ

Robert Negoiță a cerut anularea deciziei

Nemulțumit de hotărârea judecătorilor, primarul Sectorului 3 a cerut anularea dispoziției de retrocedare, însă dar a pierdut pe fond, în apel, iar ulterior și în recurs.

La finalul lunii noiembrie, Robert Negoiță și liderii PSD Sector 3 au organizat un protest legat de retrocedările bucăților de teren din IOR. „Nicușor susține mafia retrocedărilor” sau „Nicușor tace pentru un plicușor” au fost doar două dintre mesajele afișate pe pancartele celor prezenți.