Festivalul va pune accent nu doar pe muzică și artiștii invitați, ci și pe organizarea, decorul și atmosfera de care se vor putea bucura toți participanții. Partea de producție a evenimentului va avea o scenografie complexă care îi va purta pe invitații Retro Music Festival în atmosfera acelor timpuri.

Unii dintre cei mai îndrăgiți artiști ai anilor ʼ80-ʼ90, care și-au anunțat deja participarea, vor urca pe scena special amenajată în Parcarea C – Romexpo. Copiii cu vârsta de pană la 14 ani au acces gratuit la acest festival. Accesul la festival se va putea face începând cu orele 17:00, evenimentul va lua startul de la orele 19:00.

 

Artiștii care vor urca pe scenă

C.C. Catch; La Bouche; Arabesque; Corona; Baccara; Layzee fka; Mr. President; Fun Factory; Ice Mc; Captain Hollywood Project; Las Ketchup; Snap; Samantha Fox; Jenny Berggren from Ace of Base; Lian Ross; Magic Affair; Maxx; Patty Ryan; Face Meets Voice a Milli Vanilli Experience.

 

Alte festivaluri din Capitală

● Până pe 23 iunie, în București, are loc cea de-a 23-a ediție a Festivalului Filmului European. Vor putea fi vizionate peste 55 de filme de ficțiune – drame, comedii, biografii, thrillere, SF, fantastice, pentru copii – documentare și scurtmetraje.

● Până pe 23 iunie, va avea loc cea de-a 4-a ediție a Festivalului Contact Bucharest – un cadru dedicat învățării și practicării „Contact Improvisation” ca formă de artă și dans.

 

Ziua iei

● Sibiu. Sâmbătă, 22 iunie, bicicliștii sunt invitați să se îmbrace cu o ie și să pornească la o plimbare din Parcul Tineretului până în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. La final, de la ora 17.00, toți participanții sunt invitați la un picnic în aer liber.

● București. În perioada 21 – 23 iunie, în Parcul Izvor din Capitală, sunteți așteptați la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”. Evenimentul aduce, ca în fiecare an, în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate. Intrarea liberă!

● Focșani. Puteți participa la mall-ul din oraș, vineri, între 17:00 la 20:00 și sâmbătă de la 12:00 la 15:00 la demonstrațiile LIVE de țesut la război, de țesut la vârf.

 

Călătorie în Bucureștiul de odinioară

Dacă doriți să redescoperiți Capitala de altă dată, sunteți invitați până pe 7 iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10.00-21.00, la „Strada Anticarilor”, din Piața „Sfântul Anton” din centrul Bucreștiului, care va găzdui 40 de standuri de anticari care le vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a achiz i ț i o n a cărți vechi, de colecție, dar și diverse alte antichități: tablouri, piese de mobilier, veselă, bijuterii de epocă și podoabe, ceramică, icoane vechi pe lemn sau sticlă, ceasuri de colecție sau de serie mică, sticlărie, monede și bancnote vechi, presă interbelică. Intrarea este liberă.

 

Iași. Capitala Modei

În perioada 21-23 iunie, Iașul va găzdui Fes tivalul In ter na țional de Creație Vestimentară „Art East”, competiție la care participă tineri designeri şi modele din cadrul Caselor de Cultură din țară și Universităților din străinătate. În cadrul concursului vor fi trei secțiuni de participare: Design vestimentar, Show și Modele, care vor fi premiate cu locul I, II și III și Marele Premiu. Juriul de specialitate prezidat de nume mari din lumea modei din România și străinătate va recompensa originalitatea și îndrăzneala, dar și coerența la nivel de execuție a conceptelor prezentate.

 

O expoziție cu lucrări ale persoanelor cu tulburări psihice

În acest sfârșit de săptămână sunt invitați în Sala Cupola a Bibliotecii Academiei Române, pentru a putea viziona expoziția Art in / Sane – expoziția despre expresia plastică în psihopatologie. Evenimentul reprezintă prima încercare de a face accesibile pentru publicul larg lucrări de artă – desene, gravuri, picturi – realizate de-a lungul timpului de persoane diagnosticate cu tulburări psihice, din mai multe instituții psihiatrice din România. Prin acest demers se speră readucerea în atenție a importanței art-terapiei care a dispărut în ultima perioadă din spitale. Expoziția este deschisă până pe 30 iunie și se poate vizita de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-20:00 și sâmbăta, între orele 8:00-14:00.

 

Cluj. Festivalul Teatrului de Păpuși

În perioada 21-23 iunie, actorii de la Teatrul de Păpuși PUCK, din ClujNapoca vor susține reprezentații în fața publicului de toate vârstele. Piesele sunt special create pentru copii, însă știm că și noi, adulții, de abia așteptăm să rememorăm, prin intermediul acestor show-uri, toate poveștile și momentele frumoase din copilărie. Doritorii de a vedea un altfel de teatru sunt așteptați la Lacul Luncani.