Încă un candidat la Casa Albă, retras. Trump, șanse mari să-l învingă pe Biden

Încă un candidat la Casa Albă, retras. Trump, șanse mari să-l învingă pe Biden

Senatorul republican Tim Scott din Carolina de Sud și-a anunțat retragerea din campania prezidențială. Potrivit sondajelor, Donald Trump rămâne în continuare candidatul republican favorit pentru cursa prezidențială. Fostul președinte republican îl surclasează pe Joe Biden, însă un candidat independent surpriză l-ar putea salva pe actualul președinte democrat.

Donald Trump pare să fie în cărți, din nou, pentru ocuparea Biroului Oval. Cursa pentru Casa Albă se încinge după retragerea unui alt candidat.

Tim Scott, senatorul republican de culoare din Carolina de Sud, și-a anunțat suspendarea campaniei prezidențiale duminică, 12 octombrie, la un interviu pentru Fox News.

,,Iubesc America mai mult decât ceea ce am realizat pe 22  mai. Dar când mă voi întoarce în Iowa, nu o voi face ca un candidat prezidențiale. Îmi voi suspenda campania", a anunțat senatorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul republican și-a anunțat retragerea ca urmare a celei de-a treia dezbateri pentru alegerile primare din cadrul Partidului Republican.  Potrivit ultimelor sondaje, Tim Scott figura cu 2%.

Om de afaceri american, el a fost membru în Camera Reprezentanților și a devenit primul senator afro-american dintr-un stat sudist american.

Un candidat republican notabil care s-a retras a fost Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Donald Trump, anunțându-și suspendarea campaniei la finalul lunii trecute.

Donald Trump, favorit în sondaje, pentru Casa Albă

Ultimul sondaj efectuat de TIPP Insights pe 9 noiembrie 2023 arată cine sunt republicanii favoriți pentru a candida împotriva actualului președinte democrat, Joe Biden:

  • Donald Trump, fost președinte american (2017-2021) - 54%;
  • Ron DeSantis, guvernator al statului Florida - 13%;
  • Nikki Haley, fost ambasador SUA la ONU - 6%;
  • Vivek Ramaswamy, fost director executiv la Strive Asset Management - 7%;
  • Chris Christie, guvernator al statului New Jersey - 3%;
  • Doug Burgum, guvernator al statului North Dakota -2%;
  • Asa Hutchinson, fost guvernator al statului Arkansas- 1% ;

Donald Trump, inculpat în patru dosare, are cele mai multe șanse să câștige alegerile primare și să devină candidatul republican pentru Casa Albă.

În privința alegerilor primare din cadrul Partidului Democrat, actualul președinte Joe Biden are 71% șanse să-și zdrobească adversarii, pe Dean Phillips, reprezentant din Minnesota (8%), și pe Marianne Williamson, scriitoare (6%).

Potrivit unui sondaj CBS, Donald Trump are 51%, în vreme ce Joe Biden are 48%.

Un candidat surpriză l-ar putea ajuta pe Biden

Într-o analiză publicată de CNN, candidatul independent Robert F. Kennedy Jr., fiul fostului procuror general Robert F. Kennedy care a fost asasinat în 1968, ar putea schimba rezultatul alegerilor pentru Casa Albă, din 2024, în favoarea lui Joe Biden.

Fost democrat, în prezent un independent cu o platformă conservatoare, fiind un oponent al vaccinării obligatorii, ar avea 22% popularitate după un sondaj al Universității Quinnipiac.

Ultimul candidat independent la președinția Americii care a obținut un număr semnificativ de voturi a fost afaceristul Ross Perot, în 1992, care a obținut 19%, iar președintele republican de atunci, George H.W. Bush.

Bush a pierdut în fața guvernatorului democrat al statului Arkansas, Bill Clinton.

Un sondaj arată că Joe Biden și-ar putea securiza realegerea dacă ar candida Robert Kennedy Jr., căci ultimul ar putea ,,fura" un procent semnificativ din electoratul conservator al lui Donald Trump.

Saturday Night Show îi ironizează pe candidații republicani cu șanse slabe

Emisiunea americană de satiră mondenă SNL a parodiat cea de-a treia dezbatere electorală pentru alegerile primare din cadrul Partidului Republican.

În scheci, apar candidații Ron DeSantis, Nikki Haley, Vivek Ramaswamy, Chris Christie și Tim Scott, eclipsați de Donald Trump (James Austin Johnson) care îi intrerupe.

Personajul își ironizează contracandidații pentru că au popularitate scăzută. Având peste 50% în sondaje, se laudă că nu este nevoit să apară la dezbatere, chiar și în ciuda acuzațiilor.