Evenimentul Zilei > Actualitate > Reţinuţi pentru trafic de droguri şi falsificarea de instrumente electronice de plată
Reţinuţi pentru trafic de droguri şi falsificarea de instrumente electronice de plată

Reţinuţi pentru trafic de droguri şi falsificarea de instrumente electronice de plată

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa au reţinut, în două dosare distincte, un traficant de canabis şi două persoane care făceau parte dintr-o grupare care falsifica instrumente electronice de plată.

Astfel, un bărbat de 29 de ani din judeţul Constanţa a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce fost prins în flagrant de poliţiştii BCCO în timp ce se pregătea să vândă 30 de grame de canabis.

"În urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 150 de game de canabis şi 130 pliculeţe folosite pentru vânzarea drogurilor. Din cercetări s-a reţinut că bănuitul, în perioada octombrie 2014-februarie 2015, ar fi procurat din Spania şi ar fi pus în vânzare către diferiţi consumatori canabis", se arat într-un comunicat al IGPR.

Acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul DIICOT, care a formulat propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

De asemenea, poliţiştii BCCO Constanţa cercetează doi bărbaţi pentru falsificare de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

"La data de 14 februarie, poliţiştii BCCO Constanţa, sub coordonarea DIICOT – Constanţa, au prins în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor. Cei doi, în perioada iulie 2014 – februarie 2015, ar fi montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare. Datele ar fi fost predate ulterior altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, cauzând un prejudiciu de 1.000.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.ro.

Persoanele implicate în acest dosar au fost prezentate procurorului de caz, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor.