Evenimentul Zilei > Justitie > REȚINERILE din Costa Rica, PAS cu PAS. Amănunte INEDITE. Ce făceau UDREA și BICA înainte de întâlnirea cu polițiștii
REȚINERILE din Costa Rica, PAS cu PAS. Amănunte INEDITE. Ce făceau UDREA și BICA înainte de întâlnirea cu polițiștii

REȚINERILE din Costa Rica, PAS cu PAS. Amănunte INEDITE. Ce făceau UDREA și BICA înainte de întâlnirea cu polițiștii

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute separat, pe stradă, de ofiţeri ai Organismului de Investigaţii Judiciare. Operațiunea ofițerilor de la instituţia din Costa Rica responsabilă de cooperarea cu Interpolul s-a desfășurat în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate Naţională.

Elena Udrea a fost reținută de polițiști în jurul orei 10 dimineața, iar Alina Bica a fost arestată la ora 14, potrivit anchetatorilor costaricani. Ambele au fost reținute în plină stradă.

Cele două erau căutate pentru a executa sentinţe primite în România. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul ‘Gala Bute’ pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Arestarea nu implică, însă, şi extrădarea în România, dat fiind faptul că ambele condamnate au depus cereri de azil care încă nu au fost procesate, notează Seminario Universidad, potrivit rador.

Dacă cererile de azil vor fi respinse, deciziile pot fi atacată în instanţă în Costa Rica, ţară cu care România nu are tratat de extrădare.