Rețete de buget. Două feluri de mâncare delicioase cu mai puțin de 10 ingrediente

Rețete de buget. Două feluri de mâncare delicioase cu mai puțin de 10 ingrediente Sursa foto: Facebook/ Cele mai populare orașe pentru mâncare

Ai chef de ceva rapid, sățios și hrănitor? Iată câteva rețete calde care necesită mai puțin de 10 ingrediente fiecare.

Cel puțin o dată pe săptămână vrei să prepari rețete ușoare, accesibile, rapide și (cel mai important) gustoase. Iată două rețete calde care necesită mai puțin de 10 ingrediente fiecare. Maximizând gustul și minimizând atât mizeria, cât și risipa de alimente, acestea valorifică la maximum ingredientele de bază. Astfel, se menține lista de cumpărături la un nivel minim.

Am furnizat, de asemenea, o listă de cumpărături la îndemână pentru ingrediente. Acestea sunt utilizate în ambele rețete pentru a asigura risipa minimă de alimente. Trebuie doar să vă decideți de unde să cumpărați, fie local, fie online.

Pui prăjit cu crutoane

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face două porții.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 4 copănele de pui, cu os și cu piele
  • 2 linguri de pastă harissa
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 pâine ciabattas de 250 g
  • 15 g pătrunjel proaspăt
  • 400g roșii cherry
  • 75g brânză cremoasă
  • ½ lămâie

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 200C.

2. Puneți 4 copane de pui într-o tavă adâncă pentru prăjit. Trageți cu grijă cu degetele pielea puiului pentru a o desprinde ușor de carne, apoi împărțiți uniform 1 lingură de harissa pe fiecare. Se condimentează puiul cu sare și piper și se stropește cu 1 lingură de ulei de măsline, apoi se freacă pentru a acoperi bine puiul. Spălați-vă pe mâini după manipularea cărnii crude.

3. Puneți puiul la cuptor și gătiți-l timp de 15 -18 minute, până se colorează. Nu va fi complet gătit în această etapă, dar nu vă faceți griji, îl vom termina mai târziu. Între timp, continuați cu restul preparatului și spălați vasele.

4. Se taie 1 ciabatta mare în bucăți mici. Se toacă mărunt 15 g de pătrunjel.

5. După terminarea primei gătiri a puiului, adăugați 400 g de roșii cherry, ciabatta, 1 lingură de harissa și 1 lingură de ulei de măsline în tava în care se află puiul. Se amestecă bine pentru a se acoperi cu uleiul de măsline și sucul lăsat de pui.

6. Se introduce preparatul din nou în cuptor pentru încă 15-18 minute, până când pielea puiului este aurie și crocantă.

7. Se sfărâmă 75 g de brânză cremoasă peste pui, apoi se curăță de coajă o jumătate de lămâie și se stoarce sucul acesteia.

8. Decorați cu pătrunjel și serviți!

Paste cu șuncă și brânză

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă:

  • 40 g șuncă
  • 35 g unt nesărat
  • 2 cepe mici
  • 200g paste
  • 75 g brânză cremoasă
  • 150g mascarpone
  • 1 lingură de muștar
  • ½ lămâie
  • 15 g pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Umpleți un ceainic și puneți-l la fiert - acesta va fi pentru pastele dumneavoastră mai târziu.

2. Așezați 40 g de șuncă pe hârtia pergament - păstrați restul pentru cealaltă rețetă din această săptămână. Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de 12-15 minute, până devin crocante, apoi lăsați-le să se răcească complet. Le vom servi pe paste.

3. Punem o tigaie mare la foc mediu și adăugăm 25 g de unt. În timp ce untul se topește, împărțiți 2 cepe în două pe lungime și treceți-i prin apă rece pentru a îndepărta orice murdărie.

4. Se taie prazul spălat transversal în felii de 1 cm. Adăugați-le în tigaia cu untul spumos. Se prăjesc timp de 8-10 minute, până când devin translucizi și moi. Se amestecă regulat pentru a evita lipirea prazului de fundul tigăii. Spălați tabla de tăiat și cuțitele.

5. Aruncați 200 g de paste uscate într-o cratiță medie și acoperiți-le cu apă clocotită din ceainic. Se condimentează generos cu sare și se fierb la foc mediu-mare timp de 10-12 minute, până se înmoaie cu o ușoară mușcătură. Se strecoară printr-o strecurătoare, păstrând o cană plină cu apa de gătit. Între timp, se termină sosul.

6. Odată ce prazul este translucid și moale, reduceți focul la mic. Se adaugă 75 g de brânză albastră, 150 g de mascarpone și 1 lingură de muștar Dijon. Se curăță fin coaja de la jumătatea de lămâie și se stoarce sucul acesteia. Se amestecă pentru a se combina și se topește prin.

7. 7. Adăugați pastele fierte în tigaie - nu contează dacă vine puțină apă cu ele. Rupeți 15 g de frunze de pătrunjel în tigaie. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă bine. Slăbiți cu un strop din apa de gătit pentru a obține un sos mătăsos care să acopere pastele.

8. Repartizați pastele în boluri și sfărâmați șunca serrano peste fiecare bol. Rupeți puțin pătrunjel pe deasupra și savurați, conform The Independent .

Revista presei